Yeni Anlaşma Yeni Ziyaret: Lithuanian University of Health Sciences

Yeni Anlaşma Yeni Ziyaret: Lithuanian University of Health Sciences

Bu ay, İGÜ UDİO-K hem yeni bir anlaşmaya imza attı hem de yeni anlaşma sağlamış olduğu kurumdan ilk misafirini ağırladı. UDİO-K anlaşma sayılarını artırmaya ve uluslararası gelen personeli ağırlamaya devam etmektedir. Bu ay Lithuanian University of Sciences’dan Agne Slapsinskaite-Dackeviciene üniversitemi ziyaret etti.

Adı geçen kurumla anlaşma Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden Arş. Gör. Ayşem Ecem Özdemir ve Arş. Gör. Öznur Kaya Sağlam’ın katkılarıyla gerçekleşti. Araştırma Görevlilerimiz Nisan ayında 2020 Proje yılı Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında Lithuanian University of Sciences’ı ziyaret etmişlerdi. Verimli geçen bu ziyaretten sonra Agne Slapsinskaite-Dackeviciene'da üniversitemize ziyarette bulunmak istedi ve ikili iş birliği anlaşmasının kapıları aralanmış oldu.

Yapılan anlaşma sonrasına Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği kapsamında Agne Slapsinskaite-Dackeviciene öncelikli olarak koordinatörlüğümüzü ziyaret etti ve buradaki yetkililerle görüştü. Daha sonraki adımda kendisine UDİO-K Uzman Yardımcısı Duygu Can ve UDİO-K Uzmanı Hazal Emir tarafından üniversitemizin yapısını, başarılarını ve bölümlerini kapsayan bir sunum gerçekleştirildi. Koordinatörlükteki görüşmeden sonra Agne Slapsinskaite-Dackeviciene Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni ziyaret etti ve burada Arş. Gör. Ayşem Ecem Özdemir ve Arş. Gör. Öznur Kaya Sağlam ile görüştü. Bu görüşmeden sonra Ergoterapi laboratuvarında gerçekleştirilen Qigong Uygulama dersine katıldı.

Ardından, Agne Slapsinskaite-Dackeviciene yine Sağlık Bilimler Fakültesi’nde ‘’Sağlıklı Kadınların Kardiyovasküler Sisteminde Yoga’nın Etkileri’’ adlı akademik tartışmaya katıldı ve Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği kapsamında çok verimli hareketlilik gerçekleştirmiş oldu.

Artan anlaşmalarımız ve Erasmus+ kapsamında gelen personellerimiz ile uluslararası tanınırlığımızı artırmaya devam etmekteyiz.