Hırvatistan ile İş Birliği Genişliyor: VERN' Üniversitesi

Hırvatistan ile İş Birliği Genişliyor: VERN' Üniversitesi

Erasmus+ kapsamında yaptığımız anlaşmalara Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Esad Yurtsever’in katkılarıyla bir yenisi daha eklendi. Hırvatistan’da bulunan Vern Üniversitesi ile irtibat kuran Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Esad Yurtsever hocamızın sayesinde İşletme, Gazetecilik ve Turizm bölümlerinde Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında anlaşma yapıldı.

Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde yer alan Vern Üniversitesi 1990’da kurulmuş olup, 10 lisans programı ve 7 yüksek lisans programı ile 20 yıldır Hırvatistan’ın önde gelen özel üniversiteleri arasında yer almaktadır. 200’den fazla öğretim görevlisiyle 1850 öğrenciye lisans derecesinde Girişimcilik Ekonomisi, Radyo, Televizyon ve Sinema, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Medya Çalışmaları, Teknik Yönetim, Turizm ve Hotel Yönetimi, Siber İletişim ve Ağı Bilimi bölümlerinde, yüksek lisans derecesinde ise Muhasebe ve Finans, Girişimcilik Yönetimi, Film Televizyon Yönetmenliği ve Yapımcılığı, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş İletişimi Yönetimi, Sürdürülebilir Turizm Gelişimi Yönetimi bölümlerinde eğitim vermektedir. Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Esad Yurtsever hocamızın irtibat kurması sayesinde yapılan bu anlaşmayla birlikte İşletme, Gazetecilik ve Turizm bölümleri lisans öğrencileri ve bu bölümlerin hocaları Vern Üniversitesi’nde Erasmus+  hareketliliğine katılma fırsatı yakalayacak ve Hırvatistan’ın kültürünü yakından tanıma şansı elde edeceklerdir.

Erasmus+ kapsamında yapılan her yeni anlaşma öğrenci ve personelimizin tercih sayısı çoğaltmakla birlikte, üniversitemizin uluslararasılaşmasında çok önemli katkıda bulunmaktadır.