Dış İlişkiler Koordinatörlüğü -

İstanbul Gelişim Üniversitesi ICMPD Çalıştay'ına Katılım Sağladı!

gelişim üniversitesi
  1.   Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
  2. Haberler


İstanbul Gelişim Üniversitesi ICMPD Çalıştay'ına Katılım Sağladı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü temsilen UDIO-K Koordinatörü Alisa Usubova ve UDIO-K Uzmanı Ece Nur Yüksel 25-27 Haziran 2024 tarihleri arasında ICMPD’nin katkılarıyla düzenlenen“Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi"(ENHANCER) Projesi kapsamında finansal ve teknik olarak desteklenen ve odalar ve OSB’ler çatısı altında faaliyet gösteren hibe yararlanıcılarının yönetim modeli ve yenilikçilik konularında kurumsal kapasitelerini geliştirmelerine imkan sağlamak ve onları bir araya getirerek işbirliği imkanlarını tartışmalarını sağlamak amacıyla Türkiye’nin çeşitli üniversiteleri ve teknoparklarıyla Point Hotel Barbaros İstanbul’da bir araya geldi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü temsilen UDIO-K Koordinatörü Alisa Usubova ve UDIO-K Uzmanı Ece Nur Yüksel 25-27 Haziran 2024 tarihleri arasında  ICMPD’nin katkılarıyla düzenlenen“Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi"(ENHANCER) Projesi kapsamında finansal ve teknik olarak desteklenen ve odalar ve OSB’ler çatısı altında faaliyet gösteren hibe yararlanıcılarının yönetim modeli ve yenilikçilik konularında kurumsal kapasitelerini geliştirmelerine imkan sağlamak ve onları bir araya getirerek işbirliği imkanlarını tartışmalarını sağlamak amacıyla Türkiye’nin çeşitli üniversiteleri ve teknoparklarıyla Point Hotel Barbaros İstanbul’da bir araya geldi.
Üç günlük süren program kapsamında ilk gün Deniz Karcı Korfalı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Açılışın ardından ENHANCER hibe yararlanıcılarıyla tanışıldı, tanışmayı takiben üniversiteler ve teknoparklar projeleriyle ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin başarıyla yürütmüş olduğu “My Business Partner” projesi UDIO-K Koordinatörü Alisa Usubova tarafından etkileyici bir sunumla program katılımcılarına tanıtıldı. Öğleden sonraki oturum ICMPD Türkiye yetkilileri Kemal Ege Gürkan ve Onur Demirtaş’ın Girişimcilik Merkezleri İşbirliği ve Ağ Oluşturma Çalıştayı sunumuyla başladı. Sunumun ardından hibe yararlanıcıları arasındaki atmosferi güçlendirmek bakımından atölye faaliyeti gerçekleştirildi. Atölye faaliyetinde katılımcılar gruplar halinde proje öncesi,proje uygulaması ve projelerin sürdürülebilirliği konusunda kendi projelerini tartışmanın yanı sıra proje esnasında yaşadıklarına ortak bir çözüm ürettiler.
Programın ikinci günü olan 26 Haziran 2024’te ICMPD kısa dönemli uzmanları Pınar Ilgaz ve Melis Türker Ortak Kullanım Tesisleri İçin Yönetişim Modeli adlı sunumlarını hibe yararlanıcılarıyla paylaştı. Ortak Kullanım Tesisleri Teknoloji Geliştirme Bölgesi/Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi ve Belediye bünyesinde kurulmuş olup proje kapsamında detaylı iş modeli analizleri gerçekleştirilmiştir.Sunumda OKT’lerin ihtiyaç analizi ve çeşitli mülakat ve anket uygulamalarının sonucuyla  iş modellerini geliştirebilme yöntemleri hibe yararlanıcılarıyla paylaşıldı. Ardından SWOT analizi,yönetim ve yönetişim modeli arasındaki farklar üzerinde duruldu. İkinci gün öğleden sonraki oturumda, katılımcıların sunumda aldıkları bilgileri pekiştirmek ve interaktif bir ortam sağlamak adına katılımcılar gruplarıyla birlikte SWOT analizi,ihtiyaç analizi atölyesi gerçekleştirerek cevaplarını tartıştılar. İkinci gün eğitim değerlendirme anketi ve yönetişim modeli hedef kitle değerlendirme anketiyle son buldu.
Hareketli geçen programın son günü Deniz Karcı Korfalı’nın açılışının ardından Prof.Dr.Nezih Orhon’un katılımcılar arasındaki buz kırıcı aktiviteleriyle başladı, katılımcılar bu aktiviteler sayesinde birbirlerini yakından tanıma fırsatı bularak iletişimlerini güçlendirdiler. Aktivitelerin ardından Fark Labs kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Dr.Sertaç Doğanay ve Prof.Dr.Nezih Orhon’un katılımlarıyla Teknoloji İletişimi adlı panel gerçekleştirildi. Oturumun ilerleyen dakikalarında Prof Dr. Nezih Orhon inovasyonun temellerini,açık ve kapalı inovasyon farkları,tasarım odaklı düşünme ve Waldorf okulu gibi sürdürülebilirlik uygulamalarını katılımcılara aktardı. Bilgilendirici programın ardından, oturum katılımcıların soru cevaplarıyla sonlandırıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi UDIO-K olarak yaptığımız uluslararası projelerle her geçen gün dış paydaşlarımız arasında tanınırlığımızı yükseltmekle birlikte uluslararası arenada ICMPD gibi güçlü ortaklarımızla iş birliğimizi güçlendirmekteyiz.

Haberler