ALANINDA BİR İLK OLAN MY BUSINESS PARTNER PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

ALANINDA BİR İLK OLAN MY BUSINESS PARTNER PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak sembolümüz olan hüma kuşu gibi her geçen gün kanatlarımızı açarak gelişmeye, büyümeye ve ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda; Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen ENHANCER Projesi kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından uygulanmakta olan bir ilk niteliğinde olan My Business Partner Projesi, proje faaliyetlerini ve raporlama süreçlerini başarıyla tamamladı.

Detaylı bir aday mülakat sürecini takiben projemiz 30 Geçici koruma altındaki Suriyeli girişimci/girişimci adayı ve onlara proje kapsamında rehberlik edecek Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen mentör öğrencilerle 16 Mayıs 2023 tarihinde mentörlere yönelik hassas gruplarla çalışma oryantasyonuyla başladı. Oryantasyonu takiben girişimci/girişimci adaylarının ve mentörlerin buluştuğu, buz-kırıcı aktiviteleri barındıran genel oryantasyon toplantısı ise 29 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Projenin uygulama faaliyetleri kapsamında Haziran, ve Temmuz aylarında alanlarındaki profesyonellerden girişimciliğe özgü eğitimler olan, İş ve Marka Yönetimi, Stres ve Zaman Yönetimi, Etkili İletişim ve Beden Dili,Ön Muhasebe,Ticaret Hukuku Özet Bilgi ve KOSGEB Hibe Olanakları eğitimleri katılımcılara verilerek katılımcıların girişimcilik ve gelecekteki potansiyel işletmeleri hakkındaki bilgi birikimleri artmıştır. Eğitimleri takiben Ağustos ayında projedeki eğitim koordinatörü Prof Dr. William Mosier tarafından iş hayatıyla ilgili atölye faaliyetleri düzenlenerek mentörler ve girişimci/girişimci adaylar arasındaki bağlar güçlenmiş ve katılımcıların girişimcilik alanındaki altyapıları oluşmaya başlamıştır.
Aralık ayında ise üniversitemizde bir ilk olan ve projenin ana hedeflerinden biri olan proje katılımcılarının istihdam oranını yükseltmek ve katılımcıların iş sektörlerini tanıması amacıyla, projenin son uygulama faaliyeti olan “My Business Partner Kariyer&İstihdam Fuarı” İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Değişim ve İşbirliği Koordinatörlüğü ve Kariyer ve Geliştirme Merkezi’nin katkılarıyla 5 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşmiştir. Yaklaşık 40 kadar firmanın katılımıyla gerçekleşen fuara Doubletree by Hilton, Madame Coco, Metdijital, Daftercüme gibi alanında öncü isimler, eğitim , özel şirketler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları yer almıştır. Öğrenciler ve firma yetkilileriyle röportaj gerçekleştirilen fuarda kurum yetkilileri tarafından ziyaretçilere, sektörlerin iş imkanları, staj ve kariyer fırsatları hakkında bilgilendirme sağlanılmasının yanı sıra katılımcı firmalar da bu fuar sayesinde nitelikli insan kaynağına ve girişimci adaylarına ulaşım sağlayabilmiştir.
 İstihdam & Kariyer Fuarı’nı takiben Geçici Koruma statüsündeki girişimci/girişimci adaylara ve mentör öğrencilere Rektörümüz Prof Dr. Bahri Şahin ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Necmettin Maraşlı’nın imzaladığı sertifikalar katılımcılara takdim edilmiştir.
Projenin final raporu 19 Temmuz 2024’te ICMPD’ye teslim edilerek alanında bir ilk olan My Business Partner Projesi başarıyla tamamlanmıştır. Projenin başarıyla tamamlanmasının ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü temsilen UDİO-K Koordinatörü Alisa Usubova ve UDIO-K Uzmanı Ece Nur Yüksel 25-27 Haziran 2024 tarihleri arasında  ICMPD’nin katkılarıyla düzenlenen “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi” (ENHANCER) Projesi kapsamında finansal ve teknik olarak desteklenen, odalar ve OSB’ler çatısı altında faaliyet gösteren hibe yararlanıcılarının yönetim modeli ve yenilikçilik konularında kurumsal kapasitelerini geliştirmelerine imkan sağlamak ve onları bir araya getirerek işbirliği imkanlarını tartışmalarını sağlamak amacıyla Türkiye’nin çeşitli üniversiteleri ve teknoparklarıyla Point Hotel Barbaros İstanbul’da bir araya gelmiştir. Çalıştayda, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin başarıyla yürütmüş olduğu “My Business Partner” projesi UDIO-K Koordinatörü Alisa Usubova tarafından etkileyici bir sunumla program katılımcılarına tanıtılarak çalıştay kapsamında yapılan bu sunum sayesinde projemiz Türkiye’nin çeşitli üniversiteleri ve teknoparklarında tanınırlık kazanmış olup, olası işbirlikler ve projeler için network’ünü güçlendirmiştir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi uluslararası projeleri ile her geçen gün dış paydaşları arasında tanınırlığını artırmakla birlikte, uluslararası arenada ICMPD gibi güçlü ortaklarla iş birliğini güçlendirmektedir. Alanında bir ilk olan bu projeyi İstanbul Gelişim Üniversitesi başarıyla tamamlamış ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) yürütülen bu projede önemli bir rol oynayıp, iş dünyasına nitelikli insan gücü kazandırmayı hedeflemiştir.