İstanbul Gelişim Üniversitesi, Özbekistan’da "Turizm Eğitimi Veren Yükseköğretim Kurumları Rektörleri Forumu’na" Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, 10-11 Ağustos 2024 tarihlerinde Özbekistan'ın Ürgenç şehrinde düzenlenen "Turizm Eğitimi Veren Yükseköğretim Kurumları Rektörleri Forumu’na katıldı. Üniversitemiz, 4 Temmuz 2024 tarihinde Ürgenç Devlet Üniversitesi ile imzaladığı anlaşmanın ardından, üniversitenin daveti üzerine bu önemli etkinlikte yer aldı.

Forum, Ürgenç Devlet Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti ve Özbekistan Üniversitelerinden 9-10 adet üniversitenin rektörleri ve rektör yardımcılarının katılımlarının yanı sıra Japonya’nın Nagoya University of Economics’ten Prof. Noriji Sakakura’nın da katılımıyla geniş bir katılımcı profili sergiledi. İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necmettin MARAŞLI ve Prof. Dr. Nuri KURUOĞLU, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ramazan İNAN ve Uluslararası Değişim ve İş Birliği Uzmanı Pınar Aleyna DOĞAN bu forumda yer aldı. Üniversitemiz bu forumda yer alan tek Türk üniversitesi olarak büyük bir ilgi odağı oldu.
Üniversitemiz, katılımcı üniversitelerin rektörleri ve diğer temsilcileriyle tanışma fırsatını değerlendirerek, üniversitemizin adını Özbekistan’da duyurma ve tanıtma olanağı buldu. Forumda, Dr. Öğretim Üyesi Ramazan İNAN, üniversitemizin tanıtımının ardından üniversitemizin Turizm Rehberliği bölümünü ve bu alanda yapılan çalışmaları tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.
İGÜ rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri KURUOĞLU ve Prof. Dr. Necmettin MARAŞLI, 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü Buhara Devlet Üniversitesi ve 13 Ağustos 2024 Salı günü Semerkant şehrinde Özbekistan İpek Yolu Uluslararası Turizm ve Kültür Üniversitesi ile Özbekistan Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcılarıyla Uluslararası İkili İş birliği ve Değişim Programları üzerine görüşmelerde bulundular. Yapılan görüşmeler sonucunda üniversiteler arasında ikili iş birliği protokolü (Memorandum of Understanding) imzalanmasına karar verildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, bu tür forumlar ve iş birlikleri aracılığıyla hem mevcut iş birliklerini daha da güçlendirmeyi hem de yeni iş birlikleri oluşturmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda ülkemizin uluslararasılaşma ilkesi doğrultusunda oluşturduğu hedefleri, adım adım gerçekleşmektedir.