Partner Üniversite UBTUIT ile Değişim Programları Hakkında Toplantı Yapıldı

Partner Üniversite UBTUIT ile Değişim Programları Hakkında Toplantı Yapıldı

İGÜ ve Urgench Branch of Tashkent University of Information Technologies (UBTUIT), yeni öğrenci ve personel değişim programları oluşturma olanaklarını görüşmek üzere 26 Ağustos'ta çevrimiçi bir toplantı düzenledi.

70 yılı aşkın tecrübesiyle UBTUIT, bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon alanında uzmanlaşmış, Özbekistan'ın en köklü üniversitelerinden biridir. Üniversite ile 04/07/2024 tarihinde İGÜ'ye gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında bir mutabakat zaptı imzalanmıştı ve bu toplantı, tören sırasında yapılan görüşmelerin devamı niteliğindedir. Tarafların kendilerini tanıtmasıyla başlayan toplantı, iş birliği yapılabilecek ortak bölümlerin konuşulmasıyla devam etti. Değişim programlarında kullanılabilecek birkaç ortak bölümün bulunmasının ardından her iki taraf da her iki üniversitenin öğrenciler için sunduğu imkanlar hakkında görüşmeye başladı. Üniversite olanakları hakkında yapılan bu görüşmeleri, diğer proje türlerinin yanı sıra iş birliği yapılması planlanan KA171 programı hakkında konuşmalar izledi. Son olarak, ortak noktaların ve işbirliği yapılabilecek proje türlerinin belirlenmesinin ardından taraflar bir sonraki adımları kararlaştırdı ve üniversiteler arasında gelecekteki iş birlikleri için iyi dileklerle toplantı sona erdi.

Partner üniversitemiz UBTUIT ile yapılan bu toplantı, İGÜ' nün hem akademik bağlantılarını genişletme hem de bir dünya üniversitesi olma yolunda anahtar adımlardan biri olan uluslararasılaşma çabalarına bir işaret olmasından oldukça önemlidir.