Yeni Anlaşma Yeni Serüven: İGÜ- University of Deusto Ortaklığı

Yeni Anlaşma Yeni Serüven: İGÜ- University of Deusto Ortaklığı

Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü, üniversitemiz paydaşlarına daha fazla alternatif sunmak ve İspanya'da İGÜ'nün varlığını güçlendirmek amacıyla İspanya'nın önde gelen üniversitelerinden olan University of Deusto ile "Turizm" bölümünde anlaşma imzaladı.

UDİO-K Uzman Yardımcısı Hazal Emir tarafından mart ayında University of Deusto’nun kollarından biri olan Basque Culinary Center’da görev yapan Haizea Aranzabal Ibarrola’ya üniversitemizi ve üniversitemiz gastronomi bölümündeki donanım ve yetkinliği içeren bir sunum yapıldı. Gerçekleştirilen sunuma üniversitemizi temsilen Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Serdar Egeli, Gastronomi bölümü Öğr. Gör. Ramazan İnan, Arş.Gör. Gizem Hülağa Kaderoğlu ve UDİO-K Koordinatörü Alisa Usubova katılım sağladı.

Anlaşma süreci öncesinde Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Serdar Egeli ve Öğr. Gör. Ramazan İnan Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında University Of Deusto’nun kolu olan Basque Culinary Center’da Erasmus+ hareketliliğine katıldı. Hareketlilikten oluşan memnuniyet ve yakınlık sonucu UDİO-K 'nın girişimleriyle University of Deusto ile İGÜ arasında 2 Aralık'ta anlaşma imzalandı.

İspanya'nın en iyi üniversiteleri arasında ön sıralarda yer alan University of Deusto’nun tarihi 1886 yılına kadar dayanmakla birlikte Üniversitenin başkent Madrid başta olmak üzere Bilbao ve Basque Culinary Center’ın yer aldığı San Sebastian’da üç kampüsü bulunmaktadır. İspanya’nın tarihi ve kültürel güzellikleri ise bu kurumun değerini paydaşlarımız nezdinde hatırı sayılır ölçüde arttırmaktadır.

Gerek müzeleri gerek tarihi ve kültürel yapısı gerek mutfağıyla İspanya'da varlığımızı güçlendirmek İGÜ için bir prestij kaynağı olacaktır. Nitekim UDİO-K, gerçekleştirdiği projelerle ve Erasmus kapsamında ve Erasmus dışında olmak üzere günden güne artırdığı ikili anlaşmalarıyla İGÜ'nün uluslararasılaşma hedeflerine ulaşması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Yapılan her anlaşmada olduğu gibi University of Deusto ile imzalanan anlaşma da İGÜ'nün tanınırlığını küresel olarak artırmada kıymetli bir basamak olacaktır.