Uygulamaya Geçişte Son Adım: ICMPD ile Sözleşme İmzalandı

Uygulamaya Geçişte Son Adım: ICMPD ile Sözleşme İmzalandı

İGÜ UDİO-K olarak Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi(ICMPD)’nin "Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik uyum için Girişimcilik kapasitelerinin iyileştirilmesi (Enhancer/FRIT)" Proje çağrısı kapsamında sunmuş olduğumuz ve hibelendirilmeye layık görülen “My Business Partner” isimli projemizin hibe sözleşmesi 26 Aralık’ta imzalandı.

26 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen sertifika takdim töreninden sonra proje çerçevesinde hibe sözleşmesinin imzalanması için süren heyecanlı bekleyiş nihayet sona erdi. İlk olarak ICMPD yetkilileri tarafından imzalanan sözleşmenin İGÜ tarafından da imzalanmasıyla süreç tamamlanarak uygulamaya ilişkin geri sayım başladı.

Suriyeliler ile yerel ev sahibi topluluklara, sürdürülebilir işler ve geçim kaynakları sunmak amacıyla çıkılan yolda sosyal, ekonomik ve kültürel entegrasyonu bünyesinde barındıran ve 12 ay sürecek olan proje, İGÜ için gerek muhtevası gerek finansman kaynağı bakımından bir ilk niteliğindedir.

Projede partner kurum olarak Mülteciler ve Sığınmacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de yer alıyor olması üniversite-sivil toplum iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Uygulama safhasında Koordinatör Alisa Usubova, Proje Uzmanı Gülcan Güven Yeşilgül ile birlikte danışman olarak üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi “Çocuk Gelişimi” bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. William Moiser’ın da görev alacağı projenin üniversitemizin finansman kaynaklarının çeşitlenmesine katkı sunulması ve tanınırlığının artırılması gibi önemli etkiler yaratması öngörülmektedir.