Üniversitemiz Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında her yıl artan sayıda gelen personel ağırlamaktadır

Covid-19 salgınının birçok alanı etkilediği gibi, eğitim alanını da etkilemesine rağmen üniversitemiz ile Avrupa üniversiteleri arasında Erasmus+ Değişim Programı, Araştırma, iş birliği kapsamında ilişkiler gelişerek devam etmektedir. İstanbul Gelişim  Üniversitesi Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında her yıl artan sayıda gelen ve giden personel ağırlamaktadır. Pandemi süresinde hareketlilik gerçekleştirmenin zorluklarına rağmen, üniversitemize gelen personel talebi gün geçtikçe artmaktadır.

Bu kapsamda üniversitemiz Romanya’nın 1 Decembrie 1918 University of Alba Lulia Üniversitesi’den Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında 5 personeli pandemi şartları ve önlemlerini dikkate alarak üniversitemizde ağırlamıştır.

Bu kapsamda, üniversitemiz 1 Decembrie 1918 University of Alba Lulia Üniversitesi  ile 06.05.2021 tarihi saat 12.00'da Erasmus+ Personel Haraketliliği başlığı altında çevrimiçi toplantı  gerçekleştirmiştir. Toplantıya  1 Decembrie 1918 University Of Alba Lulia Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi  Boca Liana Luminita  Mühendislik ve Mimarlık Fakültesii Bilgisayar mühendisliği bölümü Dr.Öğr.Üyesi Begov Ungur Andreea - Mühendislik ve Mimarlık Fakültesii İnşaat Mühendisliği Bölümü, Glıgor Georgeta -  Mühendislik ve Mimarlık Fakültesii İnşaat Mühendisliği Sekreterliği,  Cıobotă VIRGIL - Denetim Ofis Başkanı, LUCA SILVIU - Öğrenci Kafeteria Başkanı katılmışlardır. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden toplantıya Kurum Erasmus Koorinatörü Alisa Uusubova, Gelen Personel Sorumlusu Öğr. Gör. Nigar Abdukarimova,   Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi   Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Fakülte Erasmus Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi  Sevcan Kahraman, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi  Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Elham Pashai, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Erasmus Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi Ahmet Yücel Ürüşan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi  Bilgisayar Mühendisliği Bölümü  Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aydın, Bilgisayar Mühendisliği Arş.Gör Mehmet Ali Barışkan katılmışlardır.

Toplantıda iki üniversitenin tanıtımı, ikili iş birliğinin geliştirilmesi adına görüşmeler yapılmış, fakülte ve bölümlerin iş yönetimine yönelik sunumlar gerçekleştirilmiştir. Toplantı her iki üniversite katılımcıları için verimli bir toplantı olmuş, ileride farklı projelerde yer almak, iş birliğini daha da geliştirmek adına olanak tanımıştır.