UNEC İle İş Birliği Kapsamının Genişletilmesi

UNEC İle İş Birliği Kapsamının Genişletilmesi

Güney Kafkasya'daki en büyük eğitim kurumlarından biri olan Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi(UNEC) ile 28 Ekim tarihinde gerçekleştirilen toplantı sonrasında devam eden görüşmeler, iş birliği alanlarının artarak çeşitlenmesi noktasında bir rota oluşturdu.

UNEC ile mevcut KA-171 Proje ortaklığının yanı sıra Erasmus dışı ikili anlaşma ve çift diploma programı üzerine görüşmeler sürerken UNEC için yeni bir program olan e-ticaret bölümü yüksek lisans programı üzerine iş birliği sağlanması noktasında görüşmelere başlandı. Ortaklık kapsamında UNEC ‘te hâlihazırda e ticaret yüksek lisans programına kayıtlı olan 20 öğrenci için İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde ilgili alanda çalışmalar gerçekleştiren akademik personelin tez danışmanlığı sağlaması yönünde gelen talep üzerine iş birliği detayları değerlendirmeye alındı.

Konu ile ilgili olarak 25 Kasım 2022 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşen toplantıda iş birliği noktasında önemli aşama kaydedildi. Ortaklık seyrinin Sürekli eğitim merkezleri ve Araştırma merkezlerinde gerçekleşecek faaliyetler noktasında da iş birliği kurulması yönünde ilerlemesi planlanmaktadır.

UNEC öğrencilerine sağlanacak tez danışmanlığı ile danışmanlık alan öğrencilerin doktora planlamalarını üniversitemizde yapmaları noktasında teşvik sağlanacaktır. Görüşmeler nihayete erdiğinde tesis edilecek anlaşma, üniversitemiz için güçlü doğu ortaklığının anahtarı olmanın yanı sıra tercih edilirliğinin artması bakımından önemli bir adım niteliğindedir.