Uluslararasılaşmada Yeni Bir Adım: Gürcistan’la Mutabakat Zaptı İmzalandı

Uluslararasılaşmada Yeni Bir Adım: Gürcistan’la Mutabakat Zaptı İmzalandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, uluslararası alanda güçlü bir üniversite olma hedefine ulaşma konusundaki kararlılığını sürdürmektedir. Bu kapsamda 12 Şubat 2024 tarihinde Gürcistan’daki Kutaisi University ile mutabakat zaptı imzalandı. Böylelikle UDIO-K, Doğu Avrupa’da da ortaklıklarını güçlendirmiş bulundu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, uluslararası alanda güçlü bir üniversite olma hedefine ulaşma konusundaki kararlılığını sürdürmektedir.  Bu kapsamda 12 Şubat 2024 tarihinde Gürcistan’daki Kutaisi University ile mutabakat zaptı imzalandı. Böylelikle UDIO-K, Doğu Avrupa’da da ortaklıklarını güçlendirmiş bulundu.
Kutaisi Üniversitesi Gürcistan'ın önde gelen ve en üst sıralarda yer alan özel üniversitesidir. 1991 yılında Valerian Kelbakiani ve Revaz Laghidze tarafından "Kutaisi Hukuk ve Ekonomi Enstitüsü" olarak kurulmuştur. Enstitünün adı 1992 yılında Kutaisi Hukuk ve Ekonomi Üniversitesi olarak değiştirilmiş ve son olarak 2010 yılında "Kutaisi Üniversitesi" adını almıştır. Gürcistan'ın batı kesimindeki ilk yüksek eğitim üniversitesidir. Üniversite, Gürcistan'ın en büyük ikinci şehri olan Kutaisi Şehrinde yer almaktadır. Ayrıca Kutaisi Üniversitesi Gürcistan UNIK, 29 Ekim 2021'den bu yana bireysel ortak üye olarak Avrupa Üniversiteler Birliği'nin tanınmış ve önde gelen bir üyesidir. Üniversitenin iki fakültesi bulunmaktadır: Sosyal Bilimler, Hukuk ve İşletme Fakültesi ile Tıp Fakültesi, şu anda sekiz yükseköğretim programı sunan Kutaisi Üniversitesi’nin yükseköğretim programları hem Gürcüce hem de İngilizce dillerinde sunulmaktadır. Kutaisi Üniversitenin amacı, onu uluslararası bir ambiyansa sahip bir eğitim merkezi haline getirmektir, bu nedenle dünyanın her yerinden yetenekli ve tutkulu öğrencileri ağırlamaktadır. Yüksek öğrenim için buraya gelen uluslararası öğrenciler, tam teşekküllü öğrenci yaşamı ve kariyer geliştirme olanakları dahil olmak üzere pek çok fırsata sahiptir. Üniversite, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ECFMG, Gürcistan Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanlığı, Uluslararası Tıp Eğitimi ve Araştırmalarını Geliştirme Vakfı (FAIMER) ve Ulusal Tıp Komisyonu (NMC) gibi en iyi uluslararası ve Avrupa tıp ve eğitim kuruluşları tarafından onaylanmıştır.
Ortaklık kapsamında akademik, bilimsel ve kültürel iş birliği; öğrenci ve personel değişimi hususları konuşuldu.Kutaisi University adına  başkan Lasha Kandelakishvili ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Bahri Şahin arasında 12 Şubat 2024 tarihinde imzalandı.
 İkili İş Birliği Anlaşmaları üniversitemizin tanınırlığını ve prestijini artırmada en az Erasmus+ anlaşmaları kadar önemli olmakla birlikte UDİO-K olarak yalnızca Avrupa kıtasında değil, uluslararası birçok kıtada etkinliğimizi her geçen gün arttırmaya devam etmekteyiz.