Uluslararası Balkan Üniversitesi’yle İkili Anlaşma Kapsamı Genişletildi

Uluslararası Balkan Üniversitesi’yle İkili Anlaşma Kapsamı Genişletildi

Bu hafta değerli partnerlerimizden biri olan Uluslararası Balkan Üniversitesi’yle ikili anlaşma kapsamımız genişletildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Erasmus+ Koordiantörlüğü partnerlerine partner katmaya ve anlaşmalarını genişletmeye devam ediyor. Kuzey Makedonya’da bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi’yle anlaşmamızın varolduğu alanlara bir yenisini ekledik. Yeni anlaşma alanımız Türk Edebiyatı bölümünde. Daha önceki anlaşmada Ekonomi ve Finans, İşletme, Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Bankacılık ve Sigortacılık son olarak İngilizce Çevirmenlik bulunmaktaydı. Türk Edebiyatı’nın da bu alana eklenmesiyle sayı 9’a çıktı.
Partnerimiz Uluslararası Balkan Üniversitesi’nden biraz bahsetmek gerekirse eğer, merkezi 2006 yılında Üsküp’te kurulmuş olan özel bir üniversitedir. Üniversitenin 8 fakültesi bulunmaktadır. Üniversitenin bünyesinde yer alan fakülteler Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve son olarak Sanat ve Tasarım Fakültesi’dir. Üniversite 2017 yılında Şangay Üniversiteler Sıralamasında Makedonya’nın en iyi üniversitesi seçilmiştir. Üsküp şehri ise 1392 yılında Osmanlı topraklarına katılmış 500 yıl Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. Bu yüzden şehirde Osmanlı Dönemi’nden kalan birçok tarihi eser bulunmaktadır. Tiyatro, opera, sinema, kültür merkezleri, spor tesisleri, gelişmiş kafe ve restoran yapısı, mesire alanları, kanyonu, kış turizmiyle Üsküp canlı ve yaşayan bir şehirdir.
Birçok öğrenci ve personelimizin tercih edebileceği Üsküp ve Uluslararası Balkan Üniversitesi herkese unutulmaz deneyimler katmaya aday bir yer.
Uluslararası Balkan Üniversitesi ile gerçekleşen bu yeni anlaşmanın kurumlar arası mevcut ikili ilişkileri geliştirmesi ve daha fazla alanda üniversiteler arası iş birliği sağlaması amacıyla her iki kuruma önemli fırsatlar yaratarak katkı sunması beklenmektedir.