UDİO-K'dan Lise Öğrencilerine Değişim Programları Bilgilendirmesi

UDİO-K'dan Lise Öğrencilerine Değişim Programları Bilgilendirmesi

Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü, üniversitemiz Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü tarafından 14-15 Kasım 2022 tarihlerinde kurs merkezinde eğitim gören lise öğrencileri için düzenlenen programa katılım sağlayarak Koordinatörlüğün faaliyetlerine ve İGÜ Yurtdışı olanaklarına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

14 Kasım’da Proje Sorumlusu Gülcan GÜVEN YEŞİLGÜL tarafından gerçekleştirilen sunumda yurt dışı eğitim ve staj fırsatları bağlamında Erasmus ve diğer değişim programları ele alındı. Koordinatörlük faaliyetleri, UDİK ekibi ve Erasmus Program tanıtımı ile başlayan sunumda sırasıyla Erasmus öğrenim ve staj hareketliği, serbest dolaşım başta olmak üzere Erasmus dışı değişimler, Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında değişim olanakları hakkında bilgilendirme sağlandı. Program kapsamında interaktif bir biçimde gerçekleştirilen sunuma öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Sunum sonrasında öğrenciler tarafından soru-cevap kısmında Work and Travel programına ilişkin sorulan sorulara Koordinatörlüğümüz Staj Programı Sorumlusu Hazal EMİR tarafından verilen cevaplar ile tam bir bilgi şöleni gerçekleşti.
UDİK’ in görev alanlarının önemli bir kısmını oluşturan etkinlik ve tanıtım faaliyetlerinin tanıtım esaslı programlara katılım ve bilgilendirmeler suretiyle etkin bir biçimde yürütülmesi ve zenginleştirilmesi hedeflenmektedir. Bunula birlikte üniversitemizin tanıtımının etkin bir biçimde sağlanması ile tercih edilirliğinin artırılması hedeflenmektedir.