Syiah Kuala Üniversitesi ile Çevrimiçi Toplantı Gerçekleştirildi

Syiah Kuala Üniversitesi ile Çevrimiçi Toplantı Gerçekleştirildi

2 Nisan 2024 tarihinde Endonezya’da yer alan Syiah Kuala Üniversitesi ile ikili anlaşma sağlamak ve Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında olası partnerlik üzerine müzakere etmek amacıyla UDIO-K Asistanı Murat Emre Şensoy ve UDIO-K Uzmanı Duygu Can’ın katılım sağladığı çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirildi.

Kuruluşu 1961 yılına dayanan köklü bir üniversite olan Syiah Kuala Üniversitesi 12 fakülte ve 141 programı ile 32 binden fazla öğrenciye yenilikçi, bağımsız ve lider üniversite vizyonuyla eğitim vermektedir. Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi gibi 12 fakültede lisans, yüksek lisans ve doktora kademelerinde eğitim sağlamakta olan Syiah Kuala Üniversitesi Endonezya’daki en eski ve büyük devlet üniversitelerindendir. İki üniversitenin birbirini tanıması ve olası iş birlikleri üzerinde konuşabilmeleri için düzenlenen çevrimiçi toplantı Syiah Kuala Üniversitesi Uluslararası Ofis Müdürü Muzailin Affan’ın kendi üniversitelerini tanıtan sunumuyla başladı. Bu sunumun ardından, UDIO-K Asistanı Murat Emre Şensoy İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni tanıtan sunumunu gerçekleştirdi. Her iki üniversitenin sunumu tamamlandıktan sonra akademik, bilimsel ve kültürel iş birliği çerçevesinde anlaşma yapılmasına karar verildi. İkili iş birliğinin yanı sıra gelecekte KA-171 Projesi(Uluslararası Kredi Hareketliliği) kapsamında iki üniversitenin partner olabileceğinin sinyalleri veildi.

Hem ikili iş birlikleri hem de Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında Endonezya’nın saygın üniversiteleriyle devam eden partnerliğimize bir yenisi daha eklenmiştir. Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü olarak her geçen gün anlaşma sayımızı arttırmak için var gücümüzle çalışmaktayız.