Staj Hareketliliğinde Atılım: Michelin Yıldızlı Restaurant Sedem ile Anlaşma İmzalandı

UDİO-K tarafından geçtiğimiz aralık ayında Öğrenim Hareketliliği anlaşmalarının yanı sıra Staj Hareketliliği kapsamında da anlaşma sağlamak noktasında çalışmalara başlandı. Bu çalışmalar kapsamında yoğun çabalar ve yazışmalar sonucunda Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerimizin yararlanabileceği çok önemli bir staj anlaşması yapıldı. Yapılan staj anlaşması sayesinde öğrencilerimiz uluslararası alanda büyük saygınlığı bulunan Michelin yıldızlı Restaurant Sedem’de Erasmus+ Staj Hareketliliklerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olacaktır.

Daha önce öğrencilerimize staj hareketliliğinde kurum bulunması noktasında destek sağlamak üzere birçok kurumla iletişime geçilmişti. Bu kurumlardan biri Öğrenim Hareketliliği kapsamında partnerimiz olan ve Slovenya’da bulunan Vocational College of Hospitality and Tourism Maribor’du. 2021 yılından beri aktif olarak öğrenci ve personel değişimi yaptığımız kurum, gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda Staj Hareketliliği kapsamında da öğrencilerimizi kabul edeceğini belirtti. Kurum ile yapılan anlaşma kapsamında Restaurant Sedem, yılda 2 öğrenciyi staj hareketliliğine kabul edecektir. Buna ek olarak Vocational College of Hospitality and Tourism Maribor ile ikili anlaşmamız 2029 yılına kadar da uzatılmış bulunmaktadır. Restaurant Sedem, Vocational College of Hospitality and Tourism Maribor’a bağlı olan ve dünyaca tanınan bir restorandır. Restoran, üç yıl üst üste Maribor kentinin en iyi restoranları arasında yer almış ve iki yıl üst üste The Plate Michelin kazanmıştır. Bu başarılarına ek olarak öğrencilere ve genç profesyonellere ve kariyerlerine de özenle yaklaşan bir kurumdur. Temel olarak Turizm ve Mutfak Sanatları alanlarında eğitim vermekte olan Vocational College of Hospitality and Tourism Maribor ise iş birliğimizin güçlü olduğu önemli partnerlerimizdendir. Kurumun uluslararası alanda birçok başarısı ve ödülü de bulunmaktadır. İstanbul Gelişim Üniversitesi UDİO-K olarak her geçen gün anlaşmalarımızı artırmaya devam etmeyi hedeflemekteyiz. Yapılan bu anlaşmalar ise öğrencilerimizin akademik ve aynı zamanda sosyal hayatlarına büyük katkı sağlayacaktır.