Roma Tre Üniversitesi’yle Yeni Bir Anlaşma İmzalandı

Roma Tre Üniversitesi’yle Yeni Bir Anlaşma İmzalandı

Erasmus+ Koordinatörlüğü İtalya’da bulunan Roma Tre Üniversitesi ile yeni bir ikili anlaşma imzaladı.

İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Tre Üniversitesi ile İstanbul Gelişim Üniversitesi yeni bir ikili anlaşmaya imza attı. Sapienza ve LUMSA gibi alanında lider ve tarihi üniversitelerle yapılan anlaşmalardan sonra Roma’nın en genç üniversitesi olma özelliği taşıyan Tre Üniversitesi de partnerlerimiz arasında yer aldı. Uçak Teknolojisi ve İşletme bölümlerini kapsayan anlaşma sayesinde öğrencilerimiz ve okulumuzun personelleri bu kurumdan faydalanabilecekler.

1992 yılında Roma’da kurulan Tre Üniversitesi Roma’nın en genç üniversitesidir. Üniversitenin şu anda yaklaşık olarak 40 bin öğrencisi bulunmaktadır. Ayrıca üniversite Roma’da kurulan üçüncü devlet üniversitesi olma özelliğini taşımaktadır. ayrıca üniversite, Roma’nın da ikinci en büyük üniversitesi ve ülkedeki en büyük araştırma merkezlerinden birisi konumunda. Tre Üniversitesi’nin eğitim dışında  birçok olanağı da bulunmakta. Bunlar üniversiteye ait olmak üzere; Zooloji ve Karşılaştırmalı Anatomi Müzesi, Palladium Tiyatrosu ve Roma Tre Çiftliği. Tre Üniversitesi’nin dünya çapında çok başarılı bir üniversite olduğunu da unutmayalım. Üniversite Dünya Üniversite Sıralamaları Merkezi’ne göre 2021 yılında 801-1000. sırada. (World University Rankings) ve İtalya’da 36.sırada bulunmaktadır.

İtalya ise okulumuzun öğrencileri ve personelleri tarafından en çok tercih edilen ülkelerden birisi konumunda. Hem tarihi güzellikleri hem de doğal güzellikleriyle İtalya dünyadan da birçok ziyaretçi çeken yegane noktalardan birisi. Üniversitenin başkent Roma’da bulunması da en büyük artılardan birisi. Roma’nın metropol yapısı öğrencilere sosyal açıdan canlı bir eğitim hayatı vadetmektedir. Uluslararası öğrenci hareketliliği en yüksek şehirlerden biri olan Roma’da yılın her döneminde öğrenciler için konserler,etkinlikler,konferanslar,sergiler gibi birçok organizasyon düzenlenmektedir.

Erasmus+ Koordinatörlüğü her geçen gün dünyanın farklı ülkelerinden birçok yeni anlaşma kazanmaya devam edecek.