Polonya İle Gelişen İş Birliği: Erasmus+ Personel Hareketliliği

Polonya İle Gelişen İş Birliği: Erasmus+ Personel Hareketliliği

Polonya’da anlaşmalı olduğumuz üniversiteler arasında yer alan University of Gdansk, Lublin University of Technology, Vincent Pol University’den 7 misafirimizi Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında üniversitemizde misafir ettik.

Karşılıklı olarak birçok personel gönderdiğimiz ve ağırladığımız University of Gdansk’tan Agnieszka Oniszko, Janina Rosol, Grzegorz Protasiewcz, Malgorzata Tondos’u koordinatörlüğümüzde misafir ederek üniversitelerimizi karşılıklı olarak tanıttığımız sunumlar gerçekleştirdik. Sunumdan sonra, Fizyoterapi bölümü Arş. Gör. Öznur Kaya Sağlam ve Ayşem Ecem Özdemir Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde misafirlerimizle görüşme sağladı ve fakültemizi tanıttı.
Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında Polonya’da bulunan Lublin University of Technology’den de üniversitemize gerçekleşen ziyarette misafirimiz Çevre Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Wojciech Cel ilk olarak UDIO-K Uzman Yardımcımız Duygu Can ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmad Reshad Noori hocamız Wojciech Cel ile bölümler arasında ilişkileri kuvvetlendirme üzerine görüşme gerçekleştirdi. Keyifli görüşmesinin sonrasında, Wojciech Cel kendi üniversitesini Mühendislik bölümü hocalarımıza tanıtan sunum yaptı. Son olarak, personelimiz Mühendislik Fakültesi hocalarımızın eşliğinde fakülte turu yaparak hareketliliğini memnuniyetle tamamladı.
Daha önceden karşılıklı birçok personel gönderdiğimiz University of Gdansk’tan, Aleksandra Klimkiewicz ve Marcin Trendowicz üniversitemizi ziyaret etti. Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sevda Polat’ın eşliğinde Polonya’dan gelen personellerimize üniversitemizi tanıtan sunum gerçekleştirdik. Aynı gün, Aleksandra Klimkiewicz ve Marcin Trendowicz Sevda Polat hocamız eşliğinde “Çevirmenler için Rusça” dersini anlattı.
Her geçen yıl Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında üniversitemize gerçekleştirilen Eğitim Alma ve Ders Verme Hareketliliklerinin artması, anlaşmalı üniversitelerimizle ilişkilerimizi pekiştirmenin yanı sıra uluslararası alanda üniversitemizin daha iyi tanıtılmasını sağlamaktadır.