Ortaklığın Pekiştirilmesi: Nüertingen- Geislingen Üniversitesi Uluslararası Haftası

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü, Erasmus+ Programı kapsamında anlaşmalı üniversiteler arasında yer alan Nüertingen-Geislingen Üniversitesi (Almanya) Uluslararası Haftasına katılım sağladı.

22 Kasım’da gerçekleştirilen programda İngiltere, Hollanda, İrlanda, Estonya gibi ülkelerden partner kurumlar, değişim programları ve üniversiteler üzerine sunumlar gerçekleştirdi. Programda Öğrenim Hareketliliği Sorumlusu Sena DUMAN, yeni dönemde hareketliliğe katılacak Erasmus öğrencilerini üniversitemiz hakkında bilgilendirmek ve programa katılım sağlamaları noktasında teşvik etmek üzere sunum gerçekleştirdi. Sena DUMAN, gerçekleştirdiği sunumda Üniversitemiz başarıları, yerleşke ve olanakları, Türkiye ve Türkiye özelinde önemli metropol İstanbul’un coğrafi avantajlarına dikkat çekti. Erasmus Gelen öğrencilerinden Jasmin ROGOZENCO(Romanya), İGÜ'de Erasmus deneyimini katılımcılar ile paylaştı.

2014 yılından bu yana anlaşmalı olduğumuz üniversiteler arasında yer alan Nüertingen-Geislingen Üniversitesi Uluslararası Ofis yetkililerinden Gisela Zimmermann( Akademik Koordinatör) ve Jutta Schnell (Uluslararası Ofis Başkanı) moderatörlüğünde çevrimiçi bir biçimde gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda öğrenci katılım sağladı. Gerçekleştirilen toplantı ile birlikte önümüzdeki dönemlerde anlaşma kapsamında gelen yönlü öğrenci ve personel hareketliliklerinde önemli miktarda artış sağlaması beklenmektedir.