Öğrenciler, İstihdam ve Kariyer Fuarı’nda Çeşitli Sektör Temsilcileri İle Bir Araya Geldi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından yürütülen ENHANCER Projesi kapsamında uygulanmakta olan My Business Partner Projesi çerçevesinde Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü ve Kariyer Geliştirme Merkezi’nin katkılarıyla İstihdam ve Kariyer Fuarı düzenlendi. Fuara, 50’ye yakın firma katılım sağlarken; öğrenciler, çeşitli sektör temsilcileri ile bir araya gelerek sektörleri daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından yürütülen ENHANCER Projesi kapsamında uygulanmakta olan My Business Partner Projesi çerçevesinde Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü ve Kariyer Geliştirme Merkezi’nin katkılarıyla 5 Aralık 2023 tarihinde İstihdam ve Kariyer Fuarı düzenlendi.

İstihdam ve Kariyer Fuarı’na ev sahipliği yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), öğrencilere ve mezunlara geniş kariyer fırsatları sunuyor. Fuarın açılışında, İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin ve rektör yardımcıları 50’ye yakın firmanın standına ziyaret gerçekleştirdi.

İstihdam ve Kariyer Fuarı; öğrencilere ve mezunlara sektör liderlerini tanıma, öz geçmişlerini paylaşma ve iş olanaklarına erişim sağlama imkânı sunarken; katılımcılar, çeşitli sektör temsilcileri ile bir araya gelerek sektörleri daha yakından tanıma fırsatı buldu. Ayrıca, profesyonel iş yaşamının gereksinimleri hakkında detaylı bilgi edinme şansını da elde ettiler. Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) İstanbul Saha İzleme Personeli Gülper Kıraç da My Business Partner Projesi İstihdam ve Kariyer Fuarı’na ziyarette bulunarak, etkinliğe uluslararası boyut kazandırdı.
İstihdam ve Kariyer Fuarı, öğrencilerin ve mezunların iş dünyasıyla doğrudan etkileşim kurmalarına, iş olanakları hakkında bilgi sahibi olmalarına ve kariyerlerini şekillendirmelerine önemli bir katkı sağlamış oldu. Katılımcılara, geniş perspektifler sunarken; fuar boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerin ve mezunların profesyonel ağlarını genişletmelerine olanak tanındı.