Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden İGÜ’ye ziyaret!

Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden İGÜ’ye ziyaret!

Bangladeş Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi arasında gerçekleştirilebilecek iş birlikleri ve projeleri görüşmek amacıyla toplantı gerçekleştirildi. Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü (UDİO-K) tarafından koordine edilen görüşmeye; İGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arda Öztürkcan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Mutuş katılım sağladı.

Ulusal ve uluslararası düzeydeki standartları ile “Dünya Üniversitesi” vizyonuyla ilerleyen İGÜ, nitelikli projeler ve iş birlikleri geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Bangladeş Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Dr.Atiqur Rahman Bhuiyan ve Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası Ofis müdürü Abu Zubair, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile gerçekleştirilebilecek olası iş birlikleri ve projeleri görüşmek amacıyla İGÜ’yü ziyaret etti.
Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Bangladeş'in kıyı bölgesi Noakhali'de bulunan bir devlet üniversitesidir. Bangladeş'teki 27. devlet üniversitesi ve beşinci bilim ve teknoloji üniversitesi olan Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin  11 Ekim 2003’te temelleri atılmış ve üniversitenin akademik faaliyetleri 22 Haziran 2006 tarihinde başlamıştır. Üniversitenin şu anda altı fakültesi (Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi, Fen Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, İşletme Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi ve Hukuk Fakültesi) ve iki enstitüsü (Bilişim Bilimleri Enstitüsü ve Bilişim Teknolojileri Enstitüsü) bulunmaktadır. Kütüphanesinde 10.000 kitap ve 1500 basılı bülten bulunan ve aynı zamanda Bangladeş'te Bilgi Bilimi, Bilgi Teknolojisi ve Bilgi ve İletişim Mühendisliği olmak üzere sadece bilgi çalışmasına dayalı üç ayrı dersin verildiği tek üniversitedir. Dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenlerin katılımıyla sık sık uluslararası konferanslar, seminerler ve sempozyumlar düzenlenmektedir.  Bu kapsamda Noakhali Üniversitesi’nin İstanbul Gelişim Üniversite’sine olan ziyareti potansiyel ortaklığı güçlendirirken, iki üniversitenin birbirlerini tanımasına ve İstanbul Gelişim Üniversite’sinin Asya kıtasında kendini tanıtmasına olanak tanıyacaktır.
 UDİO-K tarafından İGÜ’yü tanıtan sunum ile başlayan toplantı; Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İş Birliği Memuru Abu Zubair’in sunumuyla devam etti. Zubair, Bangladeş’in ekonomik, kültürel, sosyal yapısı ve üniversitelerinin fakülte ve bölümleri hakkında bilgiler aktardı. İGÜ SBF ve Noakhali Bilim Teknoloji Üniversitesi arasında oluşabilecek potansiyel iş birlikleri ve yapılacak ortak çalışmalar değerlendirilirken; yakın zamanda anlaşma imzalanabileceği belirtildi. UDİO-K olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden üniversiteler ile anlaşmaya devam etmekte ve böylece üniversitemizi uluslararasılaşma hedefleri kapsamında her geçen gün bir adım ileriye taşımaktayız.