"My Business Partner" Projesi İlk İzleme Ziyareti Gerçekleşti

"My Business Partner" Projesi İlk İzleme Ziyareti Gerçekleşti

İstanbul Gelişim Üniversitesi UDİO-K, 8 Şubat 2023 tarihinde proje izleme kapsamında Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi yetkililerini ağırladı. Proje kapsamında rutin izleme ziyaretleri arasında yer alan ilk ziyaret, proje uzmanı İrem Harman ve Onur Demirtaş tarafından gerçekleştirildi. İlgili ziyaret çerçevesinde projede gerçekleşen ve gerçekleşecek faaliyetler ele alındı. Uzman Gülcan Güven Yeşilgül’ ün proje ilerleyişi hakkında sunum yaptığı ziyarette hâlihazırda tamamlanan süreçlere dair raporlar yetkililere ibraz edildi.

ICMPD tarafından çıkılan 2021 yılı ENHANCER Proje çağrısı kapsamında sunulan ve geçici koruma altındaki Suriyelilerin sosyal ve ekonomik yaşama entegrasyonunu esas alan “My Business Partner” projesi 16 Aralık 2022 tarihinde sözleşmenin imzalanması ile hayata geçirilmeye başlandı. Eğitim ve atölye faaliyetleri aracılığıyla hâlihazırda girişimci olan ve/veya girişimci olmak isteyen geçici koruma altındaki Suriyelileri teşvik etmek ve hem istihdam yaratmak hem de GSYİH’yı yükseltmek bakımından büyük önem taşıyan proje kapsamında, 30’u Suriyeli, 20’si üniversite öğrencisi mentörlerden oluşmak üzere toplamda 50 kişiye eğitim verilmesi planlanmaktadır.

UDİO-K tarafından üniversitemize ilk kez kazandırılan ve gerek içerik gerek ise fon kaynağı itibariyle bir ilk niteliğinde olan proje ile birlikte üniversitemizin ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığının artırılması hedeflenmektedir.