My Business Partner Proje Uygulamasına Başlandı

My Business Partner Proje Uygulamasına Başlandı

Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi(ICMPD)’ne ait 2021 yılı ENHANCER çağrısı kapsamında hibelendirilmeye layık görülen “My Business Partner” projesi kapsamında sözleşme imza sürecinin 16 Aralık 2022 tarihinde tamamlanmış olması akabinde uygulama süreci ile ilgili ilk adımlar atılmaya başlandı.

6 Ocak 2023 tarihinde ICMPD tarafından gerçekleştirilen açılış toplantısında proje uygulamasına ilişkin detayların paylaşımını takiben UDİO-K tarafından çeviri hizmet alımına yönelik teklif sürecine geçildi. 6 haftalık eğitim takvimi dâhilinde projedeki eğitimlerin Arapça’ ya çevrilmesini içeren hizmet kapsamında 10 firmadan alınan teklif değerlendirilmeye alınarak çeviri hususunda en makul teklifi sunan DAF Tercüme Şirketi ile çalışılmasına karar verildi.

Karar doğrultusunda UDİO-K Koordinatörü Alisa Usubova ve Uzman Gülcan Güven Yeşilgül tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde DAF yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda çevirinin ihtiyaç duyulacağı alanlar, çeviri hizmetine ilişkin bedeller, eğitim planlamanın çevirmen için gibi hususlar görüşüldü. UDİO-K tarafından üniversitemizin hâlihazırda hizmet aldığı bir kurum olan DAF ile çalışmalar gerçekleştirmek suretiyle proje uygulama kalitesini ileriye taşımayı hedeflenmektedir. Projenin başarılı bir biçimde uygulanması ile birlikte ileride başvuru gerçekleştirilecek ICMPD kaynaklı proje sayısının artırılması sağlanabilecektir.