Memorial Üniversity of Newfoundland Yeni İş Birlikleri Sağlamak Üzere Üniversitemizi Ziyaret Etti

İstanbul Gelişim Üniversitesi, uluslararası iş birlikleri ve akademik değişim programlarına yönelik önemli bir adım attı. Kanada’nın önde gelen üniversitelerinden biri olan Memorial University of Newfoundland ile yapılan iş birliği görüşmeleri kapsamında, Hemşirelik Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Dr. April Pike, 29 Şubat 2024 tarihinde İstanbul Gelişim Üniversitesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret boyunca, Dr. Pike, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin misafiri olarak ağırlandı ve üniversitenin akademik ve fiziksel olanakları hakkında detaylı bilgi aldı. İki üniversite arasındaki potansiyel iş birliklerinin ele alındığı toplantılar düzenlendi ve Memorial University of Newfoundland ile İstanbul Gelişim Üniversitesi yetkilileri arasında olumlu görüşmeler gerçekleştirildi. Memorial Üniversitesi'nden gelen heyet, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin Hemşirelik Bölümü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile bir araya geldi. Yapılan toplantılarda, iki üniversite arasında akademik değişim programları, ortak araştırma projeleri ve öğrenci stajları gibi konularda iş birliği imkanları ele alındı.
Ziyaretin en dikkat çekici bölümlerinden biri, Dr. Pike'ın Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde düzenlenen turdu. Burada, Hemşirelik Bölümü Başkanı Mahruk Rashıdı ile bir araya gelerek laboratuvar ve eğitim olanakları hakkında bilgi alışverişi yapıldı.
Ziyaretin sonunda, Dr. April Pike üniversitemizden memnuniyetle ayrılırken iki üniversite arasında muhtemel iş birliği ve projeler hakkında olumlu bir hava hakimdi. Bu ziyaret, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin uluslararası arenadaki konumunu güçlendirmeye ve Erasmus+ gibi programlar altında yeni iş birlikleri kurmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.