Kazakistan'la Ortaklık Güçleniyor

Kazakistan'la Ortaklık Güçleniyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi, uluslararası alanda güçlü bir üniversite olma hedefine ulaşma konusundaki kararlılığını sürdürmektedir. Geçtiğimiz aylarda partner üniversitelerimiz arasına katılan Almaty Technological University ile 29 Ocak 2024 tarihinde potansiyel öğrenci ve personel hareketliliği imkanlarını ele almak üzere toplantı düzenlendi.

Toplantı, katılımcıların karşılıklı olarak üniversitelerini tanıtmalarıyla başladı. Almaty Technological University'den Madina Aliyarova ve Adbraimova Diana ile İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Asst. Prof. Mehmet Bentürk, İkili Anlaşmalar Sorumlusu Murat Emre Şensoy ve UDİO-K Uzmanı Duygu Can toplantıya katılım sağlayarak kurumlarını temsil ettiler.

Toplantıda, üniversitelerin ve sahip oldukları bölümlerin tanıtımının ardından, öğrenci ve personel hareketliliklerini artırmak için yeni anlaşmalar üzerinde görüşmeler yapıldı. Katılımcılar, daha önce gerçekleştirdikleri hareketlilik programları hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, ikili işbirliğini güçlendirmek için atılacak ilk adımları belirlediler.

Toplantının sonucunda, öğrenci ve personel hareketliliklerini mümkün kılan yeni bir anlaşmanın hazırlanması ve iki üniversite arasındaki işbirliğinin genişletilmesi kararı alındı. Bu kararın ardından, anlaşmanın hazırlık süreçleri başlatıldı.

Uluslararası İşbirliği ve Değişim Koordinatörlüğü olarak, her geçen hafta yeni anlaşmalar ve görüşmeler gerçekleştirerek üniversitemizin akademik sınırlarını genişletmeye ve uluslararası bir üniversite olma hedefi doğrultusunda azimle çalışmaya devam ediyoruz.