İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Transport and Telecommunication Institute arasında yeni iş birlikleri

18 Mart 2024 tarihinde Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü olarak, Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında Letonya'da bulunan Transport and Telecommunication Institute kurumundan gelen misafirlerini ağırladı. Gerçekleşen ziyarette, Transport and Telecommunication Institute Mühendislik ve Mimarlık Dekanı Prof. Dr. Emmanuel Merchan ve Erasmus+ Koordinatörü Angelica, üniversitemizde çeşitli görüşmelerde bulundu.

Gelen misafirlerimiz, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Mühendislik ve Mimarlık Bölümü Dekanı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı ile olumlu iş birliği anlaşmaları için fikir alışverişinde bulundu. Ziyaret kapsamında, üniversitemizdeki mühendislik ve mimarlık alanlarındaki laboratuvarlar özel bir tur ile gezdirilerek misafirlerimize tanıtıldı. UDIO-K tarafından düzenlenen turda, Prof. Dr. Emmanuel Merchan’a UDIO-K Uzman yardımcıları Pınar Aleyna Doğan ve Mehmet Emir Çetinberk eşlik etti. Bu etkileşimli tur, karşılıklı anlayışı arttırarak olumlu iş birlikleri için zemin oluşturdu. Bu görüşmeler sonrasında İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörü Alisa Usubova görüşme sağlandı. Bu görüşmelerde, mevcut iş birliklerimizin genişletilmesi, gelecekteki potansiyel iş birlikleri ve çift diploma programı hakkındaki konular ele alındı.

Görüşmeler sonucunda, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Transport and Telecommunication Institute arasında yeni iş birliği alanları ve değişim programları geliştirilmesi yönünde önemli adımlar atıldı. İstanbul Gelişim Üniversitesi, uluslararası iş birlikleri ve değişim programlarıyla küresel düzeyde akademik
etkileşimi arttırmaya devam ediyor.