İstanbul Gelişim Üniversitesi Bu Yıl Da Personel Hareketliliği Kapsamında Yoğun İlgi Gördü

Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü, Nisan ve Mayıs aylarında 10 farklı ülkeden toplamda 36 misafiri ağırladı. Bu misafirler, Erasmus+ programı kapsamında üniversitemizde çeşitli hareketlilik faaliyetlerine katıldı.

Erasmus+ Eğitim Alma hareketliliği kapsamında Portekiz’de bulunan partnerimiz ISAG Üniversitesinden Catarina Lopes’i üniversitemizde ağırladık. Catarina Lopes, personel hareketliliği kapsamında üniversitemizi Nisan ayında ziyaret eden ilk personeldi.

Erasmus+ Ders Verme hareketliliği kapsamında, Sağlık Bilimleri Fakültesinde Litvanya'daki partnerimiz "Lithuanian University of Health Sciences"tan Agne Slapsinskaite Dackeviciene ve Romanya’da bulunan partnerimiz “University of Oradea”dan Simona Daciana Birsan’ı ağırladık. Dackeviciene Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüyle akademik tartışma toplantısına katılırken, Birsan ise Dr. Öğr. Üyesi S. Arda Öztürkcan ile görüşerek dersler verdi.

Polonya'daki partnerimiz "University of Gdansk"tan Aleksandra Klimkiewicz ve Marcin Trendowicz ise Ders Verme hareketliliği kapsamında üniversitemizi ziyaret eden diğer personellerdi. Klimkiewicz ve Trendowicz İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret ederek, Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik bölümünde dersler verdi.

Erasmus+ Ders Verme hareketliliği kapsamında Bulgaristan’daki partnerlerimiz “"Todor Kableshkov" University of Transport Sofia” ve “St. Cyril and St. Methodius University of Veliko Tarnovo”dan çeşitli personelleri üniversitemizde ağırladık. Gelen misafirlerimiz İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini ziyaret ederek, çeşitli konular hakkında çeşitli dersler verdiler.Aynı zamanda Bulgaristan’da bulunan partnerlerimizden “"Todor Kableshkov" University of Transport Sofia”dan ve “University of Ruse”dan Eğitim Alma hareketliliği için de misafirler ağırladık. Gelen personeller, okulumuz Muhasebe birimi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesini ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştirdiler.

Erasmus+ Ders Verme hareketliliği kapsamında Romanya'daki partnerimiz "Ovidius University of Constanta"dan Denis Ibadula'yı ağırladık. Denis Ibadula, Mühendislik Fakültesi'nde bir seminer verdi.

Erasmus+ Eğitim Alma hareketliliği kapsamında Kuzey Makedonya'daki partnerimiz "International Vision University"den Yasin Şaban'ı ağırladık. Yasin Şaban, Muhasebe birimini ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştirdi. Slovenya'daki partnerimiz "Vocational College of Hospitality and Tourism Maribor"dan Mihaela Skrlj Brglez'i üniversitemizde ağırladık. Mihaela Skrlj Brglez, Turizm bölümüne ziyarette bulunarak "Sürdürülebilir Turizm" konusunda eğitim verdi.

Macaristan'daki partnerimiz "University of Dunaujvaros"dan Gabor Budai, Laszlo Balazs, Miklos Horvath ve Romanya'daki partnerimiz "University of Oradea"dan Simona Daciana Birsan'ı üniversitemizde ağırladık. Bu konuklar, farklı birimlerimizle görüşmeler yaparak dersler verdi ve eğitim faaliyetlerinde bulundu.

Hırvatistan'daki partnerimiz "University of Osijek"ten Edita Mamic ve Azerbaycan'daki partnerimiz "UNEC"ten Jeyhun Ismayilov da üniversitemizde konuk edilen diğer isimler arasındaydı. Edita Mamic Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde Sekreterlik birimi ile görüşürken Jeyhun Ismayilov ise İnsan kaynakları departmanı ile toplantılar gerçekleştirerek iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü, bu hareketlilik programları aracılığıyla uluslararası iş birliğini güçlendirmeye ve akademik alanda bilgi paylaşımını teşvik etmeye devam ediyor.