İkili İş Birlikleri Son Hızla Artıyor: Brezilya ve Azerbaycan’la Yeni Anlaşmalar İmzalandı

Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü Erasmus+ Anlaşmaları dışında kalan İkili İş Birliği Anlaşmalarını da artırmaya devam etmektedir. Azerbaycan’da bulunan Khazar Üniversitesi ve Brezilya’da bulunan Universidade Federal de Uberlândia ile İkili İş Birliği Anlaşmaları imzalandı.

Öncelikle Sayın Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı hocamızın katkılarıyla Azerbaycan’da bulunan Khazar Üniversitesi ile, daha sonra ise Brezilya’da bulunan Universidade Federal de Uberlândia ile anlaşmalar imzalandı. Bu anlaşmalar sayesinde kurumlar arasında akademik ve araştırma alanlarında iş birliği olanağı artmış olacaktır.

Khazar Üniversitesi ile yapılan anlaşma ile Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü’nün Azerbaycan ile yaptığı ikili anlaşma sayısı 10’a çıktı. Universidade Federal de Uberlândia ile yapılan anlaşma da Brezilya ile yaptığımız ilk ikili anlaşma olma özelliği taşımaktadır.

Yeni ortaklarımızdan biri olan Khazar Üniversitesi, 1991 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan özel bir üniversitedir. Khazar Üniversitesi öğrencilerine ön lisans, lisans ve doktora seviyesinde eğitim vermektedir. Aynı zamanda değişim programlarını da yürütmektedir. Universidade Federal de Uberlândia ise 1950 yılında kurulan bir devlet üniversitesidir. 2019 yılında Brezilya’nın en iyi 25 üniversitenin arasına girmiştir ve bölgede ise sıralama bakımından 3’üncü sıradadır. Üniversitenin 15 fakültesi ve 14 enstitüsü bulunmaktadır. Bu bakımdan üniversite araştırma ve eğitim düzeyinde ileri sıralardadır.

İkili İş Birliği Anlaşmaları üniversitemizin tanınırlığını ve prestijini artırmada en az Erasmus+ anlaşmaları kadar önemlidir. UDİO-K olarak yalnızca Avrupa kıtasında değil, uluslararası birçok kıtada etkinliğimizi artırmaktayız.