İGÜ'ye Ziyaretler Devam Ediyor: University of Sialkot

İGÜ'ye Ziyaretler Devam Ediyor: University of Sialkot

2022-2023 Bahar yarıyılı UDİO-K açısından çok verimli ve yoğun geçmektedir. Bu ay uzun süredir iş birliği içinde olduğumuz Pakistan’da bulunan University of Sialkot’tan üniversitemize ziyaret gerçekleşti.

6 Mart 2023 tarihinde University of Sialkot'tan iki yetkili üniversitemizi ziyaret etti. İlgili ziyaret kapsamında gerçekleşen toplantıya University of Sialkot'u temsilen Mütevelli Heyeti Başkanı Faisal Manzoor ve İdare Meclisi Başkanı Muhammed Rehan Younas, üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı, UDİO-K Koordinatörü Alisa Usubova, UDİO-K Uzmanı Hazal Emir ve UDİO-K Uzman Yardımcısı Duygu Can katılım sağladı.

Toplantı esnasında gerçekleşen görüşmeler kapsamında ikili iş birliği anlaşmamız yenilendi. Misafirler öncelikle Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü’nde ağırlandı. Daha sonra toplantının gerçekleşeceği Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı’nın ofisine geçildi. Toplantıda UDİO-K Uzmanı Hazal Emir İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni ana hatlarıyla tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda İGÜ ve fakülteleri, üniversite hakkında genel bilgiler, İGÜ’nün uluslararası alanda başarıları ve Erasmus+ anlaşmaları dahil olmak üzere yapılmış olan anlaşmalardan detaylıca söz edildi. İGÜ sunumu bittikten sonra University of Sialkot yetkililer de kendi üniversitelerini ve Pakistan’ı tanıtan sunum gerçekleştirdi.

Yetkililer üniversitelerini, fakülte ve bölümlerini ek olarak yaptıkları özel etkinlikleri de bizlerle paylaştı. Toplantının sonunda ise İGÜ’nün uluslaraası öğrencileriyle ilgili daha çok bilgi almak amacıyla Uluslararası Öğrenci Müdürü Umedjon Haitmuradov toplantıya katıldı. Sialkot yetkilileri İGÜ’nün başarılarından çok etkilendi ve ikili iş birliği anlaşmasını yenilemekten mutluluk duyacaklarını belirtti. Yapılan tüm bu uluslararası ziyaretler ve toplantılar İGÜ’nün uluslararasılaşma hedeflerine ulaşmasına hizmet etmekte, UDİO-K ise bu iş birliklerinin genişlemesinde mihenk taşı olmaktadır.