İGÜ ve Romanya Arasında Geniş Kapsamlı İş Birlikleri

İGÜ ve Romanya Arasında Geniş Kapsamlı İş Birlikleri

Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü, Erasmus+ anlaşmaları kapsamında uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye devam ediyor. Özellikle Romanya'da iki saygın devlet üniversitesi ile stratejik iş birlikleri kurarak, Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü aracılığıyla bu anlaşmaları geliştirmeyi amaçlıyor.

Bükreş'teki Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie Politehnica Bucuresti ve Braşov'daki Universitatea Transilvania din Braşov ile yapılan bu anlaşmalar, Çocuk Gelişimi, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, İşletme ve Lojistik Yönetimi alanlarında olup, öğrenci değişim programları ve akademik etkinlikler gibi çeşitli alanlarda iş birliği imkanı sunmaktadır.
Bu yeni iş birlikleri ile birlikte, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin Romanya ile olan anlaşma sayısı 14'e yükselmiş bulunmaktadır. Öğrencilere geniş bir perspektif sunmayı amaçlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi, bu stratejik iş birlikleri ile kültürlerarası deneyimleri artırmayı, uluslararası alanda daha etkin bir rol oynamayı ve öğrencilerin alanlarında uzmanlaşmalarına katkı sağlamayı hedeflemektedir.
Yeni partnerlerimizden biri olan Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie Politehnica Bucuresti, Romanya’nın başkenti Bükreş’te bulunan, 1818 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir ve Romanya’nın en büyük teknik üniversitesi olma özelliğini taşımaktadır. Universitatea Transilvania din Braşov ise, 1948’de ülkenin merkezindeki Braşov’da kurulmuş bir devlet üniversitesidir.
UDİO-K, bu adımlarıyla sadece Romanya ile değil, diğer Balkan ülkeleri arasındaki güçlü ilişkilerini daha da pekiştirirken, uluslararası arenadaki etkisini artırmayı sürdürmektedir. Gelecekteki benzer iş birlikleri ve anlaşmalarla, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin uluslararası alandaki varlığı daha da güçlenecektir.