İGÜ ve Kutaisi Üniversitesi'nden Online Ders Serisi

İGÜ ve Kutaisi Üniversitesi'nden Online Ders Serisi

İGÜ ve Kutaisi Üniversitesi ortaklığıyla 10-14 Haziran tarihleri arasında yaklaşık 80 öğrenci ve 10 öğretim görevlisinin katılımıyla tıp öğrencilerine yönelik bir haftalık çevrimiçi ders serisi gerçekleştirildi.

Söz konusu programla ilgili toplantılar bir süredir devam etmekte ve programın koşulları ve kapsamı tartışılmaktaydı. Son olarak 10 ve 14 Haziran tarihleri üzerinde anlaşmaya varıldı. Tarihler üzerinde anlaşıldıktan sonra her iki üniversite tarafından öğrencilere duyurular yapıldı. Her iki üniversiteden de çok sayıda öğrenci programa ilgi gösterdi. Programda klinikler, laboratuvar, yaygın sağlık sorunları, stres, PTSD ve daha birçok konuya odaklanan dersler yer aldı. Dersler her iki tarafın profesörleri tarafından verildi. İGÜ’den Dr. William Mosier, Dr. Hina Zahoor, Dr. Nasir Mustafa, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Sıla Ayan ve Öğretim Görevlisi Berk Efe Altınal katılırken; Öğretim Görevlisi Lali Chkhikvadze, Dr. Melania Godoladze, Dr. Öğr. Üyesi Iago Tsertsvadze, Dr. Marine Davituliani, Dr. Öğr. Üyesi Khatuna Chakvetadze de Kutaisi Üniversitesi'nden katıldı. Toplam 10 dersin gerçekleştirildiği program, öğrencilerin yaklaşık bir saat süren dersleri dinlemesi ve soru sorma, profesörlerle tartışma fırsatı bulmasıyla başarıyla tamamlandı. Bununla birlikte programa katılan öğrenci ve profesörlere katılım sertifikası verildi.

Program, üniversiteler arasındaki bağları güçlendirmekle kalmayarak,  katılan öğrencilere akademik fırsatlar da sağladı. Uluslararası Değişim ve İşbirliği Koordinatörlüğü olarak her geçen gün uluslararası partnerlerimizi artırmak ve üniversitemize fayda sağlayacak bu tür projeler kurmak için çalışıyoruz.