ICM Projelerinde Büyük Atılım: 22 Ülke İle Değişimi İçeren Başvuru Gerçekleştirildi

Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü tarafından 2023 Proje Yılı Uluslararası Kredi Hareketliliği(KA-171) Proje başvurusu 18.03.2023 tarihi itibariyle yapıldı. UDİO-K olarak ilk kez 2020 yılında Azerbaycan ve Ukrayna ile değişim noktasında üniversitemize kazandırmış olduğumuz proje, 2022 yılında ortaklığa ABD, Endonezya ve Ürdün'ün de eklenmesiyle 3 bölgeden 5 üniversite ile önemli bir ivme kaydetmişti. 2022 yılında kabul alan proje teklifinden almış olduğumuz ilhamla 2023 çağrı döneminde Batı Balkanlar, Doğu ortaklığı,Güney Akdeniz,Rusya, Asya, Orta Asya, Latin Amerika,Karayipler, ABD bölgeleri olmak üzere 9 bölgedeki 22 ülkeden 33 üniversiteyi kapsayan proje teklifi hazırlandı. Son başvuru tarihi 22.03.2023 olan proje çağrısı kapsamında başvurumuz 18.03.2023 tarihinde sisteme yüklendi. Tamamlanan başvuru süreci akabinde üniversitemiz için heyecanlı bir bekleyiş başladı. Başvuruların olumlu sonuçlanması akabinde üniversitemiz kapısını Avrupa dışındaki 22 ülkeye açacaktır. "Dünyaya açılan kapı" olmaya namzet bir araç olması dolayısıyla Uluslararası Kredi Hareketliliği Projeleri, bir "Dünya üniversitesi" olma idealiyle yola çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi için önemli bir kilometre taşı mahiyetindedir. Ağustos ayı içerisinde açıklanması beklenen proje teklifinin kabul alması durumunda üniversitemizin uluslararası arenada görünürlüğünün artması suretiyle prestijinin güçlenmesi sağlanabilecektir.