Erasmus Öğrencileri de GELİŞİM'e Açık: Güz Dönemi Gelen Öğrenci Oryantasyon Programı

Erasmus+ İkili Anlaşmalarımız çerçevesinde üniversitemize Öğrenim Hareketliliği kapsamında pek çok farklı ülkeden gelen öğrencilerin Oryantasyon Programı, öğrencilerimizin yoğun ilgileri ve buddy öğrencilerimizin katkılarıyla 3 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Program kapsamında Koordinatörlüğümüz personellerinden Sena DUMAN ve Hazal EMİR, gelen öğrencilerimize akademik ve sosyal konulara ilişkin sunum gerçekleştirdi. Üniversitemiz kampüs olanakları, komplex ve yerleşkeler, akademik hususlar ve oturma izni süreçlerinin kapsamlı bir biçimde ele alındığı toplantıda öğrencilerin hareketlilik esnasında ihtiyaç duyacakları tüm bilgilerin paylaşımına büyük özen gösterildi. Gerçekleştirilen programda farklı ülkelerden gelen ve farklı kültürel arka plana sahip öğrenciler birbirleri ile tanışma ve network oluşturma imkânı buldular. Bilgilendirici ve bir o kadar da eğlenceli geçen bu toplantıda öğrencilere Erasmus deneyimlerini ölümsüzleştirmek için küçük hediyeler de verildi.

Fransa, Almanya, İtalya, İspanya gibi Batı Avrupa ülkeleri ile Polonya, Romanya ve Slovakya gibi Doğu Avrupa ülkelerinden gelen öğrenciler, bir dönem boyunca üniversitemizde eğitim alacaklardır. Bununla birlikte, Uluslararası Kredi Hareketliliği(ICM) Projemiz kapsamında Azerbaycan’dan gelen öğrencilerimiz ile Erasmus+ Programının önemli hedeflerinden olan kültürel çeşitliliğin artırılması sağlanacaktır.

Üniversitemizde Erasmus Programı kapsamında gerçekleştirilen hareketlilik sayısı her geçen gün katlanarak artmaktadır. Koordinatörlüğümüz tarafından üniversitemizin dış dünyada tanınırlığının arttırılması ve prestijinin güçlendirilmesi aracılığıyla uluslararasılaşma hedeflerine ulaşılmasına katkı sunulmaktadır.