GSF ve MMF Öğrencilerine Güzel Haber: Anlaşma Sayısı Artıyor!

GSF ve MMF Öğrencilerine Güzel Haber: Anlaşma Sayısı Artıyor!

Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü iç mimarlık ve mimarlık bölümlerini kapsayan büyük bir atılım gerçekleştirdi. Erasmus+ Staj Hareketliliği kapsamında birçok Avrupa ülkesinden mimarlık şirketiyle anlaşmalar yapıldı. UDİO-K olarak İtalya ve Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde bulunan işletmelerle staj hareketliliği kapsamında anlaşmalar sağladık. Bu şirketler arasında İç Mimarlık bölümü için İtalya Padova kentinde bulunan MGARK, Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Direktorenhaus Museum für Kunst Handwerk Design ve mimarlık için İtalya’da bulunan Extramus bulunmaktadır. Anlaşma yapılan kurumlardan EXTRAMUS ve MGARK, daha önce birçok öğrencimizin Erasmus Staj Hareketliliği çerçevesinde değişim gerçekleştirdiği kurumlardandır. Kurumlarla gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda her iki kurumun da önceki dönemlerde bünyelerinde staj hareketliliklerini gerçekleştiren öğrencilerimizin sağladıkları katkılardan çok memnun kaldığı, bu doğrultuda yeni öğrencileri de memnuniyetle karşılayacakları paylaşıldı. Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Direktorenhaus Museum für Kunst Handwerk Design ise aslen bir müzedir. 12 Ocak 2023 tarihinde Müze Direktörü Eliza Ilieva ve UDİOK Uzman Yardımcısı Hazal Emir çevrimiçi bir görüşme gerçekleştirerek anlaşma sağlanması hususunda önemli bir girişimde bulundu. Gerçekleştirilen görüşme sonrasında kurum ile sağlanan anlaşma İç Mimarlık bölümü yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yer alan diğer bölümleri de kapsamaktadır. Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü her geçen gün anlaşmalarını artırmaya, bu yönde öğrencilerini geliştirmeye ve onlara yeni deneyimler kazandırmaya devam etmektedir.