Fransa ile İş Birliği Genişliyor: Universite Polytechnique Hauts-de-France

Fransa ile İş Birliği Genişliyor: Universite Polytechnique Hauts-de-France

Fransa ile anlaşmalar artmaya devam ediyor. Bu ay İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nazlı Yüceol hocamızın katkılarıyla Universite Polytechnique Hauts-de-France ile anlaşma imzalandı.

Ekim ayında başlayan anlaşma süreci Nazlı Yüceol hocamızın katkılarıyla Uluslararası Ofis yetkilisi Estelle Le Meur koordinatörlüğümüz ile anlaşma konusunda irtibat kurdu. İki kurum arasından anlaşma yapılacak bölümle ilgili yazışmalar başladı ve bu yazışmalar birkaç ayı aldı. Uzun süren yazışmalar sonrasında Uluslararası İşletmecilik ve Finans bölümünü kapsayan anlaşma Erasmus+ Online Anlaşma sistemi üzerinden imzalandı. Yapılan anlaşma Öğrenci Hareketliliği ve Personel Ders Verme-Eğitim Alma Hareketliliğini kapsamaktadır.
Yeni partnerimiz olan Universite Polytechnique Hauts-de-France’den bahsetmek gerekirse, üniversite Fransa’nın kuzeyinde bulunan Hauts-de-France bölgesinde bulunmaktadır ve 1968 tarihinde ilk olarak University of Valenciennes and Hainaut-Cambrésis adıyla kurulmuştur. Daha sonra 2018 yılında üniversitenin adı Universite Polytechnique Hauts-de-France olarak değiştirilmiştir.
Üniversite öğrenim hayatına asıl olarak 1978 yılında başlamıştır ve o günden beri birçok mezun vermiştir. Üniversitenin Famars, Valenciennes, Arenber,Cambrai ve Maubeuge bölgelerinde kampüsleri bulunmaktadır. Üniversitenin Finlandiya, Belçika,Almanya ve İtalya’dan birçok partneri bulunmaktadır.
Yapılan her anlaşma ile öğrencilerimizin ve personellerimizin kurum seçenekleri artmakta, aynı zamanda uluslararasılaşma hedeflerine emin adımlarla ilerlenmektedir.