Faisabalad Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Arasında İmza Seremonisi Gerçekleşti

29 Şubat 2024 tarihinde Faisabalad Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zahida Maqbool ve Uluslararası Ofis Müdürü Amna Javed ve üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu ve Prof. Dr. Seyfettin Arda Öztürkcan ve Genel Sekterimiz Doç. Dr. Serdar Egeli ve UDIO-K’nın katılımıyla Rektörlük Pembe Salon’da Mutabakat Zaptı imza seremonisi gerçekleşti.

Pakistan’ın Pencap Eyaletinde 2002 yılında kurulan Faisabalad Üniversitesi 37 lisans, 23 yüksek lisans, 14 doktora programına sahip, Tıp, Eczacılık, Mühendislik, Hukuk, Güzel Sanatlar gibi bir çok dalda 9000’den fazla öğrencisine eğitim vermektedir. İki üniversitenin bir araya geldiği imza seremonisi, UDIO-K Asistanı Murat Emre Şensoy’un üniversitemizin imkan, olanak ve başarılarından bahsettiği sunumuyla başladı. Sunumun ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Faisabalad Üniversitesi’nin ortak çalışma yapabileceği alanlar ve potansiyel iş birlikleri üzerinde istişare yapıldı. Gelecekteki olası iş birliklerinden bahsedildikten sonra Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin ve Faisabalad Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zahida Maqbool’un mutabakat zaptını imzaladı ve karşılıklı hediyeleler takdim edildi. Bu yapılan anlaşmayla birlikte İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Faisabalad Üniversitesi’nin ortak gerçekleştirebilecei kültürel, akademik ve bilimsel çalışmaların sinyalleri verildi.

Faisabalad Üniversitesi ile imzalanan mutabakat zaptı ile İGÜ Pakistan’da bir partner daha kazanarak varlığını sürdürmeye devam etmektedir. UDIO-K olarak Pakistan’ın yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden üniversiteler ile anlaşmaya devam etmekte ve böylece üniversitemizi uluslararasılaşma hedeflerinde her geçen gün bir adım ileriye taşımaktayız.