Erasmus+ Staj Hareketliliği Kapsamında Büyük Atılım: Yeni Anlaşmalar Kapıda

Erasmus+ Staj Hareketliliği Kapsamında Büyük Atılım: Yeni Anlaşmalar Kapıda

Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü, Öğrenim ve Staj Hareketliliği kapsamında iş birliklerini genişletmeye devam etmektedir. Öğrenim Hareketliliği kapsamında yapılan 150’ye yakın anlaşmadan sonra koordinatörlük, staj hareketliliği kapsamında da öğrencilere kurum bulmak konusunda destek sağlamak için harekete geçti. İlk adım olarak 100’e yakın uluslararası özel şirkete iş birliği kurmak kapsamında teklifler gönderilmesiyle başlayan süreç, şirket yöneticileriyle anlaşma yapılması için yapılan online görüşmeler ve yazışmalar ile devam etti. İtalya, İspanya, Yunanistan, Litvanya gibi birçok ülkeden sayısız kurumla sağlanan görüşmeler sonucunda kurumlar ile anlaşma imza sürecine geçildi. Anlaşma yapılan kurumlar arasında mimarlık şirketleri, restoranlar, girişimcilik şirketleri bulunmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerimize daha fazla kurum alternatifi sunabilmek bakımından Öğrenim ve personel hareketliliği kapsamında anlaşmamızın olduğu 150’ye yakın üniversiteye staj hareketliliği için teklifleri gönderildi. Partnerlerimizden de olumlu geri dönüşler alındı ve staj hareketliliğini kapsayacak şekilde anlaşmalar genişletildi. Genişletilen bu anlaşmaların öğrencilerimiz tarafından staj hareketliliğinin tercih edilirliliğini artırması beklenmektedir. UDİO-K, İGÜ'nün uluslararası alanda tanıtılması açısından değişimlerin gücünden maksimum düzeyde istifade edilmesi noktasında yoğun çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu sayede İGÜ'nün Uluslararasılaşma hedeflerine ulaşmasına katkı sağlanacaktır.