Erasmus+ Proje Atölyesi Yararlanıcılarına Değer Katmaya Devam Ediyor

Erasmus+ Proje Atölyesi Yararlanıcılarına Değer Katmaya Devam Ediyor

Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü tarafından 2022 yılı şubat ayında başlayan ve 7 haftalık sürede 10 öğrencinin katılımı ile “Proje Yazma & Geliştirme Atölyesi” gerçekleştirilmişti. Kritik ve analitik düşünme becerisi ile ekip çalışması becerisi kazandırmayı amaçlayan atölyede literatür taramasından sorun ağacı oluşturmaya, proje yazım tekniklerinden proje uygulama safhasına kadar tüm proje süreçleri özenle öğrencilere aktarılmıştı.

Atölye kapsamında öğrencilerin, içinde bulunduğumuz dönemde STK’lar, yerel yönetimler ve üniversiteler başta olmak üzere birçok sektör için büyük önem taşıyan proje süreçlerini öğrenmeleri hedeflenmiş ve bu doğrultuda AB ve Bakanlıklara ait proje formları tanıtılarak projeler geliştirilmesi sağlanmıştı.

Atölye öğrencilerimizden Betül ŞİMŞEK liderliğinde 3 üniversite öğrencisinin oluşturduğu Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu (TPÖÇG) tarafından hazırlanan KA152 no’lu değişim projesi hibelendirilmeye layık görüldü. İçinde bulunduğumuz dönemde gençlerdeki stres ve kaygının yoğunluğundan yola çıkan TPÖÇG; yaratıcılık, takım çalışması, liderlik, geri bildirim, etkili iletişim, zaman ve kriz yönetimi konularını içeren atölye faaliyetleri tasarladı.

Aynı zamanda gençlerin stres ve kaygılarını yönetebilmeleri adına nefes egzersizleri, meditasyon ve yoga etkinliklerini de içeren projenin kabul almasıyla birlikte TPÖÇG, büyük bir başarıya imza atmış oldu. Ekibin lideri Betül ŞİMŞEK ise gerçekleştirilen atölyenin bu noktada kendisine ve dolayısıyla projeye sağladığı katkı için teşekkürlerini iletti. UDİO-K tarafından gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek tüm faaliyetlerde üniversitemizin iç paydaşlarına değer ve katkı sağlanması yanında ulusal ve uluslararası arenada üniversitemizin prestijinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir.