Erasmus+ Personel Hareketliliği Kapsamında İGÜ'ye Yoğun İlgi

Erasmus+ Personel Hareketliliği Kapsamında İGÜ'ye Yoğun İlgi

İGÜ UDİO-K olarak Nisan ayında Erasmus+ kapsamında gelen personelin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bu ay ilk misafirimiz Portekiz ISAG-European Business School’dan Uluslararası Ofis Yöneticisi Catarina Lopes oldu.

Her sene Nisan-Mayıs ayları Erasmus+ Gelen Personel açısından çok verimli geçmektedir. Nisan ayında üniversitemize ilk gelen personel uzun süredir iş birliğimizi devam ettirdiğimiz ISAG-Business School’dan Catalina Lopes oldu.

Catalina Lopes 4 Nisan 2023 tarihinde ilk olarak UDİO-K'ya ziyaret gerçekleştirdi ve burada koordinatörlükle tanıştı. Daha sonra UDİO-K Koordinatörü Alisa Usubova, UDİO-K Uzman Yardımcısı Duygu Can ve UDİO-K Uzmanı Hazal Emir, Catalina Lopes ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Catalina Lopes kendi üniversitesini tanıtan bir sunum yaptı. Catalina Lopes’in sunumundan sonra ise UDİO-K Uzmanı Hazal Emir İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin temel yapısını, bölümlerini ve başarılarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumlar bittikten sonra Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörü Alisa Usubova ve Catalina Lopes ikili iş birliği, Erasmus+ süreçleri ve Uluslararası Kredi Hareketliliği hakkında detaylı bir toplantı gerçekleştirdi. Catalina Lopes Uluslararası Kredi Hareketliliği hakkında birçok detayı ve bilgisini koordinatörlüğümüzle paylaştı ve aynı zamanda verdiği bilgilerle birçok sorumuzu yanıtladı. Ek olarak, Catalina Lopes’in de üniversitemizin yapısı hakkında birçok sorusu vardı ve tüm bu sorular detaylıca yanıtlandı.

UDİO-K ile yapılan verimli toplantıdan sonra Catalina Lopes Uluslararası Öğrenci Müdürlüğü’ne ziyaret etti ve Uluslararası Öğrenci Müdürü Umedjon Haitmurodov ile görüşme gerçekleştirdi. Catalina Lopes’in süreçlerle alakalı tüm soruları burada Umedjon Haitmurodov tarafından yanıtlandı ve daha sonra üniversitemizi tanıtan bir kampüs turu gerçekleştirildi.

Erasmus+ kapsamında gerçekleşen tüm bu ziyaretler hem ortaklarımızla yüz yüze görüşerek onlarla daha yakın ilişkiler edinmemize olanak sağlamakta hem de üniversitemizi ve başarılarını tanıtmamızda önemli katkılar sağlamaktadır. Erasmus+ Personel hareketliliği kapsamında gerçekleşen ziyaretlerin artarak devam etmesi de yararlanıcılar tarafından üniversitemize duyulan memnuniyetin göstergesidir.