Erasmus+ Koordinatörlüğü Başarılarına Devam Ediyor

Erasmus+ Koordinatörlüğü Başarılarına Devam Ediyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi Erasmus+ Koordinatörlüğü her geçen gün başarılarına başarı katmaya devam ediyor.

Çok sayıda AB projesi yürüten İstanbul Gelişim Üniversitesi Erasmus+ Koordinatörlüğü, bu yıl ilk defa Amerika Birleşik Devletleri, Ürdün ve Endonezya için AB’den hibelendirilme şansı yakaladı. Bu projeler aracılığıyla yakalanan fırsat sayesinde üniversitemizde yer alan öğrenci ve personelimiz birbirinden farklı kıtalarda yer alan ve birbirinden farklı kültürlere sahip Amerika Birleşik Devletleri, Ürdün, Endonezya, Azerbaycan ve Ukrayna’da hareketlilik gerçekleştirebilecekler. Halihazırda 24 ülkeden 155 üniversite ile Erasmus+ anlaşmasına sahip olan İstanbul Gelişim Üniversitesi, Erasmus+ Koordinatörlüğü’nün günbegün artan çabalarıyla ikili anlaşmalarına yeni anlaşmalar da eklemeye devam ediyor.

Hibelendirilmeye hak kazanan projelerin yer aldığı Bölgesel Ortaklıklar (KA-171), üniversitelerin “AB üyeleri ve Programla ilişkili üçüncü ülkeler” ve “Programla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler” kapsamında öğrenci ve personel değişimine olanak sağlayan bir Avrupa Birliği programı. Erasmus+ Programından ayrılan en önemli yönü ise, “Programla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler”  ile belli prosedürler çerçevesinde öğrenci ve personel boyutunda değişim gerçekleştirilebilmesidir.

Erasmus+ Koordinatörlüğü’nün uzun ve yoğun çalışmaları sonucunda yaratılan projelerin hibelendirilmeye hak kazanmış olması üniversitemiz için hem çok büyük bir adım hem de üniversitemizin varolan prestijine bir katkı niteliğinde. Yapılan ikili anlaşmalar ve uluslararası tanınan bu projeler sayesinde İstanbul Gelişim Üniversite dünya çapında tanınırlığını arttırıyor, uluslararasılaşma hedefini gerçekleştiriyor.