Erasmus+ Koordinatörlüğü Anlaşmalarına Anlaşma Eklemeye Devam Ediyor

Erasmus+ Koordinatörlüğü Anlaşmalarına Anlaşma Eklemeye Devam Ediyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi Erasmus+ Koordinatörlüğü her geçen gün ikili anlaşmalarına yeni anlaşmalar ekliyor. Bu ay da İtalya’nın ikinci en eski üniversitesi Libera Universita Maria SS. Assunta (LUMSA) ile yeni bir ikili anlaşma yapıldı.

Erasmus+ Koordinatörlüğü İtalya’da bulunan Roma’nın en eski üniversitesi Sapienza Üniversitesi’nden sonra Roma’nın ikinci en eski üniversitesi LUMSA ile de yeni bir anlaşma gerçekleştirdi. Psikoloji ve Ekonomi Finans öğrencilerini kapsayan anlaşma sayesinde bu bölümlerde okuyan öğrencilerimiz ve okulumuzda çalışan personellerimiz artık LUMSA Üniversitesi’ne de hareketlilik gerçekleştirebilecekler.

İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan LUMSA tarihi ile de dikkat çekmekte. 1939 yılından beri varlığını devam ettiren LUMSA’da 7200 öğrenci bulunmakta. Üniversitenin 3 departmanı bulunmakta: Hukuk, Ekonomi, Politika ve Modern Diller. Üniversite Roma dışında Palermo kentinde de bir kampüse sahip. LUMSA, İtalya’da orta büyüklükteki devlet dışı üniversiteler arasında ve Lazio ve Sicilya’daki devlet dışı üniversiteler arasında ilk sırada yer almakta.

Roma şehri ise dünyadaki kültürel hazinelerin %16’sına, İtalya’daki kültürel hazinelerin %70’ine sahip bir konumda. Bu nedenle bu üniversiteye yapılan hareketliliklerde öğrenciler ve üniversite çalışanları hem kültürel olarak kendilerine yeni deneyimler katabilecekler, hem de İtalya’nın en başarılı üniversitelerinde başı çeken LUMSA’da akademik olarak kendilerini geliştirecebileceklerdir.

Erasmus+ Koordinatörlüğü her geçen gün dünyanın farklı ülkelerinden birçok yeni anlaşma kazanmaya devam edecek.