Erasmus+ Kapsamında Sırbistan İle Yeni Bir Anlaşma

Erasmus+ Kapsamında Sırbistan İle Yeni Bir Anlaşma

İGÜ UDİO-K olarak var olan anlaşmalarımıza yeni bir anlaşma daha eklemeye her geçen gün devam etmekteyiz 23 Ekim 2023 tarihinde Sırbistan’da bulunan Singidunum University ile Bilgisayar Teknolojisi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Psikoloji, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, Uygulamalı İngilizce Çevirmenliği, İngilizce Dili ve Edebiyatı, Güzel Sanatlar, Ekonomi ve Finans alanını kapsayan yeni bir anlaşma imzalandı.

Singidunum Üniversitesi Sırbistan'ın Belgrad şehrinde bulunan ve sosyal bilimler ve beşeri bilimler; teknik bilimler; doğa bilimleri ve matematik olmak üzere üç bilimsel alanda lisans, yüksek lisans ve doktora akademik çalışmaları sunan özel bir üniversitedir. Beş fakülteden oluşan üniversitenin 2022-23 öğretim yılı itibariyle 8.827 kayıtlı öğrencisi bulunmaktadır ve bu da onu Sırbistan'daki en büyük özel üniversite yapmaktadır.

İlk fakülte 1999 yılında, Üniversitenin kendisi ise 17 Ocak 2005 tarihinde kurulmuştur. Üniversite, Bologna Deklarasyonu (Bologna Süreci) eğitim modeli ilkelerine göre düzenlenmiştir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini (ECTS) uygulamaktadır. Müfredat ve çalışma programları, Sırbistan eğitim sisteminin en iyi uygulamalarına dayanırken, saygın Avrupa üniversiteleri ve kolejleri modellerine uygun olarak tasarlanmıştır.
Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü olarak her geçen gün partnerlerimizi artırmaya, bu yolla daha çok öğrenci ve personel hareketliliği seçeneği sunmaya devam etmekteyiz. Kazanılan her ortağımız üniversitemiz ve bizler için büyük önem arzetmektedir.