Erasmus+ Kapsamında Romanya İle Yeni Bir Anlaşma

Erasmus+ Kapsamında Romanya İle Yeni Bir Anlaşma

İGÜ UDİO-K olarak var olan anlaşmalarımıza yeni bir anlaşma daha eklemeye her geçen gün devam etmekteyiz. 8 Mart 2023 tarihinde Romanya’da bulunan University of Ovidius ile Matematik alanını kapsayan yeni bir anlaşma imzalandı.

University of Ovidius bir devlet üniversitesidir ve 1961 yılında kurulmuştur. Üniversitenin kurucusu ise Romanya Eğitim Bakanlığı’dır. Üniversite kurulduğunda pedagojik bir enstitüydü lakin sonraki süreçte, 1990 yılında kapsamlı bir üniversite halini almıştır. Üniversitenin günümüzde 16 fakültesi, 80 lisans programı,70 yüksek lisans programı ve 8 doktora programı bulunmaktadır. Lisans programlarının tümü İngilizce dilindedir bu sayede üniversite Erasmus+ kapsamında çok önemli bir yer tutmaktadır. Üniversitenin Türkiye, İngiltere, Hindistan, İsrail, Fas, Güney Afrika gibi birçok ülkeden öğrencisi de bulunmaktadır. Üniversitenin iki ana kampüsü bulunmaktadır ve bu iki kampüs de Constanta şehrinde yer almaktadır.

Ana kampüs idare merkezini ve mühendislik fakültesini, diğer kampüs ise beşeri bilimler ve teoloji, sosyal bilimler ve tıp bilimlerini kapsamaktadır. Üniversite aynı zamanda Avrupa üniversite Birliği (EUA), Avrupa Yükseköğretim Kurumları Birliği (EURASHE) ve Frankofon Üniversite Ajansı (AUF) üyesidir. Ek olarak Karadeniz Üniversiteleri Ağı (BSUN) ve Balkan Üniversiteleri Ağı kurucu (BAU) üyesidir. Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğü olarak her geçen gün partnerlerimizi artırmaya, bu yolla daha çok öğrenci ve personel hareketliliği seçeneği sunmaya devam etmekteyiz. Kazanılan her ortağımız üniversitemiz ve bizler için büyük önem arz etmektedir.