Erasmus+ İkili Anlaşmalar Her Geçen Gün Artmaya Devam Ediyor

Erasmus+ İkili Anlaşmalar Her Geçen Gün Artmaya Devam Ediyor

Erasmus+ kapsamında yapılan anlaşmalar her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu hafta Litvanya’da bulunan Vilnius Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi’yle yeni bir anlaşma imzalandı.

Erasmus+ Koordinatörlüğü yoğun çabalarıyla ikili anlaşmaları artırmaya devam ediyor. Litvanya’nın en büyük uygulamalı üniversitelerinden biri olan Vilnius Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin partnerlerinden biri olma ayrıcalığını yakaladı. Yeni partnerimizin birkaç önemli özelliğinden de bahsetmek gerekirse, Vilnius Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi 1954 yılında Litvanya’da kuruldu. Litvanya’nın en büyük uygulamalı bilimler üniversiteleri listesinde yer almaktadır. Üniversitenin üç fakültesi bulunmakta: İnşaat Mühendisliği Fakültesi, Teknik Fakülte ve Tasarım Fakültesi. Fakülteler alanında uzman birçok öğretim görevlisini barındırmaktadır. Üniversite ayrıca uluslararasılaşma alanında gelişmiş bir üniversitedir. Litvanya’da bulunan birçok partnerin yanısıra farklı ülkelerden partnerleri bulunmakta, uluslararası projelerde yer almakta ve Avrupa Yükseköğretim Kurumları Organizasyonu’nda yer almaktadır.

Üniversitenin bulunduğu Vilnius şehri ise Litvanya’nın başkenti ve en büyük kenti konumundadır. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından korunmaya alınmış kent, tarihi ve doğal güzelliğiyle hem ziyaretçilerine hem de vatandaşlarına harika deneyimler yaşatmaktadır.

Erasmus+ öğrencileri için de festivaller, sergiler, tarihi noktalar şehrin her yerinde sergilenmektedir. Vilnius Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi’nde Erasmus+ Hareketlilikleri’ni gerçekleştiren öğrencilerin kendilerine çok farklı deneyimler katacağı kesin.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Erasmus+ Koordinatörlüğü gerçekleştirdiği projelerle ve günden güne artırdığı ikili anlaşmalarıyla uluslararasılaşma hedefinde emin adımlarla ilerlemektedir. Yapılan her ikili anlaşma üniversitenin tanınırlığını küresel olarak artırmada bir basamaktır.