Erasmus ders verme hareketliliği çeşitlenmeye devam ediyor

Erasmus ders verme hareketliliği çeşitlenmeye devam ediyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Erasmus kapsamında Nisan ayı dolu dolu geçiyor. Bu hafta da Portekiz ESAD Sanat ve Tasarım Üniversitesi’nden Prof. Jose Saraiva üniversitemizi ziyaret etti ve seminer gerçekleştirdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne bu hafta Erasmus kapsamında Portekiz ESAD Sanat ve Tasarım Üniversitesi’nden Prof. Jose Saraiva ziyaret gerçekleştirdi. 11 Nisan 2022 tarihinde  Erasmus Ders Verme  Hareketliliği kapsamında üniversiteye gelen Prof.Jose Saraiva öncelikli olarak Erasmus Koordinatörlüğü’yle buluştu ve koordinatörlük tarafından ağırlandı. Koordinatörlük tarafından sıcak bir şekilde ağırlanan Prof. Jose Saraiva üniversiteyi tanımak üzere koordinatörlükten ayrıldı.
14 Nisan 2022 tarihinde ise Erasmus Koordinatörlüğü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümü katkılarıyla öğrencilere seminer gerçekleştirdi. Grafik Tasarımı bölümünden Doç. Dr. Metin Kuş moderatörlüğünde yapılan seminerin konusu Grafik Tasarımı Tanımlarının Varsayımları idi. Öğrencilerin büyük ilgi ve merakıyla karşılaşılan seminere büyük bir katılım gerçekleşti. Katılım dolayısıyla hem Prof. Jose Saraiva memnun oldu hem de öğrenciler farklı bir ülkeden farklı bir hocanın bakış açısını tanımış oldu.
Farklı ve çeşitli ülkelerden gelen hocaların tümünde olduğu gibi Prof. Jose Saraiva da üniversitemizin ilgi ve özeninden çok memnun kaldı.
Portekiz’den gerçekleşen bu verimli ve yararlı ziyaretin kurumlar arası mevcut ikili ilişkileri geliştirmesi ve daha fazla alanda üniversiteler arası iş birliği sağlaması amacıyla her iki kuruma önemli fırsatlar yaratarak katkı sunması beklenmektedir.