Doğu Ortaklığı'nın İncisi "Azerbaycan" "GELİŞİM"e Açık

Doğu Ortaklığı'nın İncisi "Azerbaycan" "GELİŞİM"e Açık

İstanbul Gelişim Üniversitesi UDİO-K tarafından 16-20 Ocak 2023 tarihleri arasında Azerbaycan'da bulunan halihazırda partnerimiz olan kurumlara ve potansiyel partner kurumlara ziyaret gerçekleştirildi. Yükseköğretimde Hedef Odaklı Uluslararasılaşma Belgesi'nde hedef ülke olarak belirlenmiş ülkeler arasında 4. sırada yer alan Azerbaycan'da bulunan 2'si partner kurum olmak üzere toplamda 7 üniversiteye gerçekleştirilen ziyaret kapsamında üniversitemizin tanıtımı etkin bir biçimde sağlandı. UDİO-K Proje Uzmanı Gülcan Güven Yeşilgül tarafından sırasıyla Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi(UNEC), Azerbaycan Tıbb Üniversitesi(AMU), Azerbaycan Devlet Medeniyyet ve İncesenet Üniversitesi(ADMIU), ADA Üniversitesi, Bakü Slav Üniversitesi(BSU), Western Caspian Üniversitesi(WCU) ve Milli Aviasiya Akademisi(NAA) ziyaret edilerek üniversitelerin Uluslararası İlişkiler birimi ile görüşme sağlandı. Ziyaretle çerçevesinde Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi ve Ada Üniversitesi ile 2020 yılında kabul alan Uluslararası Kredi Hareketliliği(ICM) proje ortaklığımız kapsamında başlayan ve halihazırda gerçekleşen değişimler ile sürdürdüğümüz ilişkilerimizin güçlenmesi sağlanırken diğer 5 üniversite ile 2023 yılı ICM başvurusunda partnerlik ve ikili iş birliği tesis edilmesi üzerine görüşme sağlandı. Aynı zamanda halihazırda partner üniversitelerimize kabul alan 2022 başvurumuza ilişkin de bilgilendirme sağlanarak proje uygulama süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, seçim ve belge süreçleri hakkında sunum gerçekleştirildi. Gerçekleşen ziyaretler sonucu kurumlar ile ikili anlaşma imzalanması noktasında gerekli girişimler başlatıldı. Her alanda iş birliğini içeren ve bir çerçeve anlaşma olan MOU'lar hazırlanak kurumlara dijital ortamda ve fiziki olarak iletildi. İmza sürecinin tamamalanması akabinde en fazla MOU'ya sahip olduğumuz ülke Azerbaycan olacaktır. YÖK'ün uluslararasılaşma stratejileri bağlamında önemli bir yer tutan ve uluslararasılaşmanın temel unsuru olarak addedilen Türkiye ile Mutabakat Zaptı'na imza atmış olması, YÖK hedefleri doğrultusunda uluslararasılaşma stratejileri oluşturan İGÜ için Azerbaycan'ı ön plana çıkarmaktadır. Bu minvalde UDİO-K, ICM kapsamındaki mevcut Doğu Ortaklığına 5 yeni kurum daha ekleyerek Azerbaycan'da İGÜ'nün varlığını derinleştirmeyi hedeflemektedir.