Bahar Dönemi Gelen Öğrenci Oryantasyon Programı

Bahar Dönemi Gelen Öğrenci Oryantasyon Programı

Erasmus+ İkili Anlaşmalarımız çerçevesinde üniversitemize Öğrenim Hareketliliği kapsamında pek çok farklı ülkeden gelen öğrencilerin Oryantasyon Programı, öğrencilerimizin yoğun ilgileri ve buddy öğrencilerimizin katkılarıyla 16 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

UDIO-K Uzman Yardımcımız Pınar Aleyna Doğan ve UDİO-K Asistanımız Murat Emre Şensoy, gelen öğrencilerimize akademik ve sosyal konulara ilişkin sunum gerçekleştirdi. Üniversitemiz kampüs olanakları, yerleşkeler, akademik hususlar, ulaşım ve oturma izni süreçlerinin kapsamlı bir biçimde ele alındığı toplantıda öğrencilerin hareketlilik esnasında ihtiyaç duyacakları tüm bilgilerin paylaşımına büyük özen gösterildi. Gerçekleştirilen programda farklı ülkelerden gelen ve farklı kültürel arka plana sahip öğrenciler birbirleri ile tanışma ve network oluşturma imkânı buldular. Bilgilendirici ve bir o kadar da eğlenceli geçen bu toplantıda öğrencilere Erasmus deneyimlerini ölümsüzleştirmek için küçük hediyeler de verildi.

Almanya, Azerbaycan, Portekiz ve Doğu Avrupa ülkelerinden gelen öğrenciler, bir dönem boyunca üniversitemizde eğitim alacaklardır. Bu eğitimler ile birlikte Türk Kültürünü öğrenecekleri ve hem Asya hem Avrupa’yı aynı anda keşfedecekleri bir hareketlilik olacaktır.

Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğümüzün her dönem başında Erasmus+ kapsamında üniversitemize gelen öğrencilere yönelik düzenlediği oryantasyon toplantıları öğrencilerimize yardımcı olmakta, ayrıca onların üniversitemize olan bağlılığını artırmaktadır.