Azerbaycan’da Güçlü İGÜ: Doğu Ortaklığı Derinleşiyor

Azerbaycan’da Güçlü İGÜ: Doğu Ortaklığı Derinleşiyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi UDİO-K tarafından 16-20 Ocak 2023 tarihleri arasında Azerbaycan'da bulunan halihazırda partnerimiz olan kurumlara ve potansiyel partner kurumlara ziyaret gerçekleştirilmişti. Gerçekleşen ziyaret akabinde mutabık kalınan hususlar çerçevesinde kurumlar ile anlaşma süreçlerine başlandı.

Ziyaret kapsamında hâlihazırda anlaşmalı 2 üniversite(ADA ve Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi) ve anlaşma olmayan 5 üniversiteye (Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İnce Sanat Üniversitesi, Western Caspian Üniversitesi, Milli Aviasiya Akademisi ve Bakü Slav Üniversitesi) ziyaret gerçekleştirildi.

Gerçekleşen ziyaret çerçevesinde iş birliği sağlanacak potansiyel alanlar değerlendirilerek ortaklığın Uluslararası Kredi Hareketliliği (ICM) ve Memorandum of Understanding (MOU) kapsamında olmak üzere iki düzeyde kurgulanması planlandı. Ziyaret akabinde 5 üniversite de talep edilen PIF (Partner Bilgi Formu) iletmelerini takiben 2023 ICM başvurusu kapsamında Doğu ortaklığına dâhil edildi. Aynı zamanda her alanda iş birliği taahhüdü olan MOU hazırlanarak söz konusu kurumlara fiziki ortamda ve e posta yolu ile iletildi. Kısa süre içerisinde Bakü Slav Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İncesenet Üniversitesi ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile anlaşma imza süreçleri tamamlandı.

Diğer 2 üniversite tarafından ise imza süreçleri henüz tamamlanmamış olup yakın zamanda tamamlanması öngörülmektedir. UDİO-K tarafından Erasmus kapsamında ve Erasmus kapsamı dışında anlaşmalı kurum sayısını artırmaya yönelik yoğun çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Böylelikle Avrupa Birliği’ne üye ülkeler ve programla ilişkili olan ve olmayan 3. ülkeler ile ilişkileri geliştirmek suretiyle gelişmiş iş birlikleri kurma aşamasında yoğun çalışmalar yapılmaktadır.