Azerbaycan ile İşbirliklerimizi Genişletmeye Devam Ediyoruz

Azerbaycan ile İşbirliklerimizi Genişletmeye Devam Ediyoruz

Güney Kafkasya'daki en büyük eğitim kurumlarından biri olan Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi(UNEC) ile verimli iş birliklerine kapı aralayacak toplantı 28 Ekim tarihinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü ev sahipliğinde gerçekleşti.

İş birliklerinin kapsamı ve detaylarının görüşüldüğü  toplantı yakın zamanda imzalanacak iş birliği anlaşması için önemli bir adım özelliğini taşımaktadır.
Hâlihazırda Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA-171) Projeleri kapsamında ortaklığımızın 2020 yılından bu yana verimli bir şekilde devam ettiği UNEC ile tüm alanlarda iş birliğinin sağlanması için gerçekleştirilen görüşmede anlaşmaya esas tüm hususlarda ortak paydada buluşuldu. Anlaşma metninin önümüzdeki günlerde taraflarca imza altına alınması planlandı.

Ayrıca UNEC’in Türkiye’de önde gelen birçok üniversite ile etkin bir biçimde uygulamış olduğu çift diploma programı konusunda da görüşmeler gerçekleştirildi. İstanbul Gelişim Üniversitesi için bir ilk olacak çift diploma programı için de iş birliği tesis edilmesinin yöntem ve detayları ele alındı.
1930 yılında kurulan ve Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan UNEC, 2007 yılında Avrupa Üniversiteler Birliği tarafından  “Avrupa standartlarında kalite ödülü”ne layık görülmüştür. UNEC, 16.000 öğrencinin eğitim gördüğü 14 fakülteye sahiptir. 57 farklı master programı bulunan üniversitede, 62 profesör ve 344 doçent dahil olmak üzere 1000'den fazla öğretim görevlisi çalışmaktadır. Öğretim görevlilerinin arasında, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi ve New York İlimler Akademisi'nde aktif üye olanlar, devlet ödülü kazananlar ve bilim insanları bulunmaktadır. Üniversitede dünyanın 10 ülkesinden 650 lisans ve lisansüstü öğrencisi öğrenim görmektedir.

Azerbaycan’dan gerçekleşen bu ziyaretin kurumlar arası mevcut ikili ilişkileri geliştirmesi ve daha fazla alanda üniversiteler arası iş birliği sağlaması amacıyla her iki kuruma önemli fırsatlar yaratarak katkı sunması beklenmektedir.