Asya’ya Açılan Kapı: Malezya’dan İGÜ’ye Ziyaret

Asya’ya Açılan Kapı: Malezya’dan İGÜ’ye Ziyaret

Erasmus Koordinatörlüğü’nden Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörlüğüne uzanan sürecin ilk misafiri, 14 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirdiği ziyaretle Universiti Teknologi Malaysia oldu.

Malezya’nın mühendislik ve teknoloji alanında önde gelen üniversitelerinden olan UTM, UDİK ile ikili anlaşma süreçleri üzerine görüşme sağlama ve Uluslararası Kredi Hareketliliği(KA-171) proje ortaklığı için bir araya geldi. Ortaklığa ilişkin detayların ele alındığı toplantıda İkili Anlaşma Sorumlusu Sena Duman, üniversitemizi tanıtan ve uluslararasılaşma hedeflerini öne çıkarmayı esas alan bir sunum gerçekleştirdi.

UTM yetkililerinin de üniversite yapılanması, idari ve akademik birimler ve Malezya kültürü ile ilgili sunum gerçekleştirdiği toplantıda tesis edilecek iş birliğinin taraflara sağlayacağı potansiyel fırsatlar değerlendirildi. Buna ek olarak ise UDİK Proje Sorumlusu Gülcan GÜVEN YEŞİLGÜL, Uluslararası Kredi Hareketliliği projelerinin içeriği ve kazanımları hakkında bilgilendirme sağladı. Tesis edilecek ortaklığın tabi olacağı süreçlerin de bilgilendirmesinin yapıldığı toplantı sonrası misafirlerimiz, Sena Duman'ın refakatinde Uluslararası Öğrenci Ofisi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanlığı başta olmak üzere üniversitemizin çeşitli birim ve yerleşkelerine ziyaret gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen toplantı kapsamında anlaşma süreçleri halen devam etmekte olup taraflar arasında tesis edilecek iş birliğinin üniversitemizin Asya coğrafyasında varlığını güçlendirerek uluslararasılaşma hedeflerine ulaşmasına katkı sunması hedeflenmektedir.