2022 Erasmus+ Başvuruları Sona Erdi, Sıra Oryantasyonda

2022 Erasmus+ Başvuruları Sona Erdi, Sıra Oryantasyonda

2022 Proje yılı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği sona erdi.

2022 proje yılı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği süreci tamamlandı. Bir sonraki süreçte öğrencilerimiz oryantasyon toplantısında hareketlilikleri hakkında bilgi sahibi olacaklar, daha sonra da Erasmus+ süreçlerini adım adım ilerletecekler.

Bu yıl ilk defa Erasmus+ başvuruları e-Devlet Kariyer Kapısı sisteminden alındı. İleri zamanlarda açılacak başvurular da e-Devlet Kariyer Kapısı üzerinden alınmaya devam edecek. Türkiye’de bulunan tüm üniversiteler Erasmus+ başvurularını e-Devlet Kariyer Kapısı üzerinden almaya başladı. Bu sayede öğrencilerimiz e-Devlet sistemi üzerinden kolayca başvurularını gerçekleştirebilir. Bunun dışında öğrenim hareketliliği için gerekli olan anlaşmalı üniversiteler listelerini sistem her bölüm için karşılarına çıkartıyor. Bu sayede öğrenciler, anlaşmalı olunan üniversiteleri kolayca görebiliyor ve sıralama yapabiliyorlar.

Başvuru sürecinden ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nun gerçekleştirdiği sınavdan sonra öğrencilerimizin listeleri oluşturuluyor ve ilan ediliyor. Asıl listede yer alan öğrencilerimiz ve hareketliliğe hibesiz katılım için dilekçe teslim eden öğrencilerimiz için de oryantasyon toplantısı düzenleniyor. Oryantasyon toplantısında Erasmus+ Hareketliliği’nin özelliklerinden, sürecin nasıl işlediğinden süreçte neler yapılması gerektiğinden detaylıca bahsediliyor. Daha sonraki süreçte ise öğrencilerimiz çok arzuladıkları yeni Avrupa ülkelerine doğru yola çıkıyor.
Erasmus+ Hareketliliği’nin birçok faydası bulunmakta. Erasmus+ Hareketlilikleri'nin yeni insanlar tanımak, yeni bir ülkeyle tanışmak, öğrencilerin kendilerine network yaratabilmeleri, kendilerini eğitim hayatı veya iş hayatı konusunda geliştirebilmeleri gibi birçok faydası bulunmakta. Buna ek olarak Erasmus+ için ayrılan öğrenciler çoğu zaman tek bir ülke ziyareti ile kendilerini kısıtlamıyor, birçok Avrupa ülkesini de tanıma şansı yakalıyor. Bu yüzden öğrencilerimizin en çok merakla beklediği konuların başını çekmekte.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Erasmus+ Koordinatörlüğü sayesinde de her geçen gün Erasmus+ Hareketliliği’ne katılan öğrenciler artıyor, bu öğrenciler kendilerine yeni deneyimler katıyor. Öğrencilerin memnuniyetini de hat safhada tutan Erasmus Koordinatörlüğü çalışmalarına devam edecek.